Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς

Ανακοίνωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλώνΜε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση τροπολογία για τη ρύθμιση των οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, επιχειρείται η συνολική αντιμετώπιση ενός μεγάλου προβλήματος, που αποτελεί βρόχο για πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, αλλά και για την οικονομία συνολικά.

Κατ’ αρχήν είναι θετικό το γεγονός της αναγνώρισης του προβλήματος και της ανάγκης αντιμετώπισής του. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε το προφανές: ότι η όποια ελάφρυνση προκύψει από τη ρύθμιση αυτή θα είναι απολύτως παροδική. Ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος, που στον χώρο της ελεύθερης οικονομίας έχει καταρρεύσει. Οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν αυξηθεί υπέρμετρα. Οι οφειλές πάσης φύσεως έχουν συσσωρευτεί. Οι υποχρεώσεις βαίνουν αυξανόμενες μήνα με τον μήνα και χρόνο με τον χρόνο. Η οικονομική πραγματικότητα λειτουργεί απαγορευτικά για την εξυπηρέτηση ρυθμισμένων οφειλών. Τόσο η φορολογική διοίκηση, όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν διαθέτουν την ευελιξία και τις δυνατότητες εκείνες, που θα επέτρεπαν την εξατομικευμένη μεταχείριση κάθε πολίτη χωριστά.

Η ανατροπή της κατάστασης αυτής μπορεί να έλθει μόνον από την πραγματική οικονομία. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.
ΜΕΤΑρρυθμιστές logo

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK