Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς

Ανακοίνωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ


ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, με την αδιάλειπτη κυκλοφορία τους επί περίπου έναν αιώνα, αποτελούν κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας και της πρόσληψής της, ενώ η μελέτη τους −χάρη στο ψηφιοποιημένο και προσβάσιμο σε όλους ιστορικό αρχείο τους− ανάγεται σε εργαλείο εθνικής αυτογνωσίας.

Ο ΔΟΛ, υπό την οπτική αυτή, υπερβαίνει την εργοδοσία του, τα εγνωσμένα σφάλματα και τη δεδομένη ευθύνη της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα. Με τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο και τα ψηφιακά του μέσα, έχοντας φιλοξενήσει και αναδείξει σπουδαίες πένες από τον χώρο των γραμμάτων, δημοσιογράφους, λογοτέχνες, επιστήμονες, υπήρξε χώρος ανάπτυξης του δημόσιου διαλόγου με πολιτικό πολιτισμό.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν τα μέσα ζωντανά, επιχειρώντας να μην τα εγκαταλείψουν στην πλήρη απαξίωση, παρότι παραμένουν απλήρωτοι επί 6 μήνες, όμηροι της ιδιοκτησίας, της κυβέρνησης και των τραπεζών, που με σπασμωδικές κινήσεις και δίχως σχέδιο οδηγούν τα έντυπα στον μαρασμό του αργού θανάτου.

Καλούμε την κυβέρνηση, με τρόπο διαφανή και εγκαταλείποντας τις μεθοδεύσεις ελέγχου του Τύπου, να φέρει στη Βουλή προς συζήτηση την τροπολογία στην οποία έχει επανειλημμένως αναφερθεί, προκειμένου όχι μόνο ο ΔΟΛ αλλά και οι άλλες σχετικές επιχειρήσεις να εξυγιανθούν οριστικά, αφήνοντας πίσω τους τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK