Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε

Συνέντευξη στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ με τον Βασίλη Λυριτζή

Για το πολιτικό σκηνικό και τις επερχόμενες εκλογές:

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ο ελάχιστος λόγος να είναι ένας πολίτης αισιόδοξος σε αυτή τη χώρα. Όσο θετικά και αν προσπαθώ να δω τα πράγματα. Όλη η Ευρώπη έχει προβλήματα, από την Κύπρο μέχρι την Ιρλανδία. Αλλά αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο. Έχει βυθιστεί πλήρως στα αδιέξοδα και πάμε σε μία διαδικασία δήθεν απεμπλοκής, μέσα από εκλογές που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν. Το πιο τυπικό δείγμα είναι η απίστευτη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι δεν θα συνεργαστούν με κανένα κόμμα μετά τις εκλογές. Δηλαδή αν οι εκλογές όπως όλα δείχνουν δεν οδηγήσουν σε αυτοδυναμίες, τότε τι; Οι άνθρωποι είναι απολύτως ανεύθυνοι. Θα πάμε ξανά σε εκλογές; Και μετά πάλι ξανά μέχρι να βγει αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ; Η μόνη λύση που μπορεί να φέρει ένα ίχνος προοπτικής είναι μία κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας. Επιτέλους ας κάνουμε αυτό που χρειάζεται ο τόπος εδώ και χρόνια για να βγει από τα αδιέξοδα.

Για την στάση και τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνω κριτική αλλά ας μου επιτραπεί μία καθαρά πολιτική παρατήρηση. Πρέπει να αλλάξει αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους. Η λογική ότι πήγαμε τόσους μήνες και παλέψαμε με μία σκληρή διαπραγμάτευση δεν μετράει πια, γελάει ο κόσμος. Γιατί αν συνέβη αυτό και τελικά ήρθε το χειρότερο μνημόνιο, τότε ή δεν είχε κανένα σχέδιο η κυβέρνηση ή είχε αλλά ήταν ανίκανη να το διαπραγματευτεί. Και τα δύο είναι τραγικά. Μέσα σε αυτό το τραγελαφικό σκηνικό που ζούμε, θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω ένα μόνο θετικό. Μιλάω για το γεγονός ότι κατέρρευσε επιτέλους η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολίτευσης: ότι η Ελλάδα χωρίζεται σε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Αυτή η απάτη στην οποία στήριξε τόσα χρόνια τη ρητορική του ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε επιτέλους. Και ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε και σοβαρή κουβέντα επιτέλους.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK