Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 100,3 fm

Σημεία συνέντευξης στο ΣΚΑΙ 100,3 fm, στην εκπομπή "Ακραίως" και στους δημοσιογράφους Τ. Χατζή και Δ. Οικονόμου

Είστε ένας αριστερός με ιστορία και παραμένετε σ’ αυτήν την πορεία. Σας ρωτώ, θα πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί πολλοί λένε ότι αυτή πρέπει να είναι η φυσιολογική επιλογή σας.

Η ερώτηση είναι συχνή, η απάντηση μου ίδια.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που είναι δομημένος, με τα σημερινά φυσιογνωμιστικά του στοιχεία και με τις πολιτικές που ασκεί, δεν είναι η επιλογή μου.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα την ψηφίσετε;

Πρέπει να δούμε πότε θα έρθει, ποια στάδια θα έχει περάσει και με ποια μορφή θα κατατεθεί. Έχω δηλώσει ότι κατ’ αρχήν η συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση αφού απαντά στο κύριο ζήτημα. Στη σύνθετη δηλ. ονομασία της γειτονικής χώρας. Επομένως παρά τα επιμέρους προβλήματα της (ιθαγένεια, γλώσσα κτλ) έχω θετική στάση.

Επειδή το θέμα όμως αυτό είναι κορυφαίο, πολλοί λένε ότι όποιος ψηφίσει θετικά συντάσσεται και ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Πρέπει να είναι καθαρό σε ότι με αφορά ότι εάν η συμφωνία συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, το ζήτημα είναι διαφορετικό. Εγώ δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για δηλώσεις Πολάκη

Πως κρίνετε τις δηλώσεις Πολάκη περί φυλακίσεων; συνιστούν κίνδυνο για τις δημοκρατικές λειτουργίες;

Το θέμα είναι σοβαρό. Δεν πρόκειται απλώς για την βαναυσότητα με την οποία πολλές φορές μιλάει ο κ. Πολάκης. Φαινόμενα επιβολής της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική ή έστω επηρεασμού, είχαμε και στο παρελθόν. Το πολιτικό μας σύστημα έχει ταλέντο σ’ αυτά.
Αλλά οι τωρινές δηλώσεις είναι απροκάλυπτες, αυτό που λέμε «φόρα-παρτίδα». Χρειαζόμαστε, λέει, αποφάσεις δικαστικές που να οδηγούν τους αντιπάλους μας στις φυλακές, γιατί αυτό εξυπηρετεί τον πολιτικό μας στόχο να κερδίσουμε τις εκλογές.

Αυτό όλο είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK