Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου έχει σχέση με το ενδιαφέρον του για τον νέο φορέα, την ενωμένη Δημοκρατική Παράταξη

Συνέντευξη στον Real fm 97,8 στους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Β. Λυριτζή

Για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από την κυβέρνηση

Επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα που είναι ήδη πολύ βαριά για την πολιτική της κυβέρνησης. Υπάρχει μια πραγματικότητα. Έχει φτωχοποιηθεί όλη η χώρα από την υπερφορολόγηση. Οτιδήποτε επιστρέφει πίσω είναι καλό αλλά δεν μπορείς έτσι να κρίνεις τα πράγματα. Διότι όταν έχει καταβυθιστεί ολόκληρη η κοινωνία, το γεγονός ότι από τα 14,5 δις που της έχει πάρει, ξαφνικά ανακαλύπτει ότι μπορεί να μοιράσει 700 εκατ. δηλαδή να «πέσουν» 250 € στον καθέναν, δεν είναι σοβαρό.

Όταν έχει συσσωρευτεί ένα μέρισμα μέσα από μια πολύ σκληρή και αντικοινωνική πολιτική και ξαφνικά αυτό το συσσωρευμένο περίσσευμα αντιμετωπίζεται σαν ένα είδος φιλανθρωπίας δεν είναι πολιτική αυτή. Δεν κρίνονται έτσι τα ζητήματα.

Δεν θέλω καθόλου να κάνω λαϊκίστικη και ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Η πρακτική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση τα φρικτά χρόνια του 2012-2015, που τα έζησα στη βουλή, είναι τόσο απωθητική ώστε ούτε καν το σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να έχω την ίδια πολιτική συμπεριφορά.

Η αιφνιδιαστική εξαγγελία του μερίσματος όμως, είναι προφανές ότι καταδεικνύει το βαρύ κλίμα, το εξαιρετικά δυσάρεστο για την κυβέρνηση, μετά και από όλη αυτήν την ιστορία με τους Σαουδάραβες, που θα δούμε που θα βγάλει.

Για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και τα αποτελέσματα

Είναι σημαντική η προχθεσινή μέρα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη ενθάρρυνση στο εγχείρημα που επιχειρείται και από εκεί πρέπει να ξεκινάμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το αποτέλεσμα τον αδικεί τον Σταύρο Θεοδωράκη. Γιατί νομίζω ότι η παρουσία του σε αυτό που λέμε «προεκλογική περίοδο» υπήρξε πάρα πολύ σημαντική όπου και κατέθεσε γνήσιο μεταρρυθμιστικό πολιτικό λόγο.

Εάν ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είχε μπει όταν έπρεπε χρονικά σε αυτήν τη διαδικασία, δηλαδή πριν από ένα χρόνο, θα ήταν πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία και δεν θα ήταν μια παρουσία σημαντική μεν αλλά αργοπορημένη. Κρίνουμε όμως τώρα εξ αποτελέσματος τα πράγματα. Παρά την αργοπορία του υπήρξε μια πολύ σοβαρή και θετική παρουσία και το αποτέλεσμα τον αδικεί.

Για το ποια στάση θα κρατήσει το Ποτάμι στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στον Σ. Θεοδωράκη. Επειδή όμως ρωτάτε εμένα τι γνώμη έχω, θα σας έλεγα ότι αν ήμουν στη θέση του θα κρατούσα μια διακριτική απόσταση.

Για την επιστολή των 59

Μη μου ζητάτε να κρίνω μία ομάδα η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Ποταμιού επειδή δεν εμπλέκομαι στα εσωτερικά του.

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις προθέσεις του σήμερα

Είδα χθες τον Σταύρο Θεοδωράκη και συζητήσαμε. Τον είδα αποφασισμένο να μην αναστείλει αυτή την προσπάθεια συμμετοχής στο εγχείρημα. Τον είδα με θετική, ήρεμη και ψύχραιμη στάση. Θα συνέλθουν βέβαια τα πολιτικά όργανα του Ποταμιού και θα αποφασίσουν, απ’ ότι γνωρίζω.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Έχει σημασία τι ανάγνωση κάνει κανείς στο αποτέλεσμα πολιτικά. Είναι δεδομένο ότι οι δύο που πρώτευσαν είναι δύο αναγνωρισμένα πρόσωπα του Πασοκ. Η Πρόεδρος του Πασοκ και ο πολλά χρόνια γραμματέας του. Πιστεύω όμως ότι ο κόσμος που ήρθε με την αθρόα προσέλευσή του, για να ψηφίσει, δεν ήρθε να στηρίξει την ανασυγκρότηση του Πασοκ. Όταν θέλησε στο παρελθόν να εκλέξει με την ίδια διαδικασία αρχηγό του Πασοκ, προσήλθαν στην κάλπη 50.000 άνθρωποι και εξέλεξαν την κ. Γεννημάτα. Οι 200.000 που ήρθαν προχθές είναι σαφές κατά τη γνώμη μου ότι προσήλθαν για να εκλέξουν αρχηγό του Νέου φορέα, της μεγάλης ενωμένης Δημοκρατικής Παράταξης.  

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK