Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ 100,3 FM

Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100,3 FM, στην εκπομπή "Ημερολόγιο" και στον δημοσιογράφο Π. Τσίμα

Για το μέτωπο της Κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός μπαίνει σε μια διαδικασία, στην καλύτερη περίπτωση, υπαινιγμών, κατά της Δικαιοσύνης. Ανοίγει ένα μέτωπο που δεν ξέρω που θα μας βγάλει. Δεν μας φτάνει η ασφυξία η οικονομική που υπάρχει στην κοινωνία, έχει όρεξη και για νέα μέτωπα η Κυβέρνηση και αυτό το πράγμα δεν ξέρω που θα οδηγήσει.

Μετά από όλες τις παραχωρήσεις και υποχωρήσεις που έκανε η Κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, το μόνο που της έχει απομείνει, μέσα σε μια κατάσταση αμηχανίας που βρίσκεται, είναι να αναζητήσει έναν καινούργιο εχθρό και μάλιστα έναν εχθρό στο εσωτερικό της χώρας, που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προϋποθέσεις μετώπων, αντιπαραθέσεων και φανατισμών σε έναν κόσμο που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάντα φανατισμένος.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο μια προσπάθεια μέσω επιθέσεων ή υπαινιγμών να καταρρακωθεί το κύρος της. Αυτό δημιουργεί σοβαρό θεσμικό ζήτημα στη χώρα, ζήτημα Δημοκρατίας.

Για τη συνάντηση με τον Ν. Αλιβιζάτο

Ο κ. Αλιβιζάτος θέλει το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων, σε όλη τους την έκταση, να μην ανακοινώνεται και νομίζω ότι καλά κάνει. Σε γενικές γραμμές όμως μπορώ να σας πω ότι ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. Ο κ. Αλιβιζάτος επιμένει ότι βασικό στοιχείο στην όλη προσπάθεια είναι να εγγυηθεί ο ίδιος τις διαδικασίες που μπορούν να οδηγήσουν στη συγκρότηση του χώρου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό. Βέβαια κατά τη γνώμη μου – και το είπα στον αγαπητό μου φίλο από παλιά – προϋπάρχει αυτού η πολιτική διάθεση και βούληση να το κάνουμε το εγχείρημα. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ σπουδαία αλλά η βούληση είναι το αφετηριακό.

Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ, όπως κάνω ό,τι μπορώ εδώ και πάρα πολύ καιρό με υπομονή και επιμονή για να ανοίξουν όλες οι διαδικασίες και να προστρέξουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Τώρα αν θα πετύχει αυτή η ιστορία συνολικά, δεν ξέρω.

Για τις προοπτικές του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου

Υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία στην κοινωνία για τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη και ένα ισχυρό κομμάτι της κοινωνίας που επιμένει να είναι υποστηρικτικά δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα, σε όλες τις μετρήσεις και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ένα επίσης ισχυρότατο κομμάτι της κοινωνίας δηλώνει ότι αναζητά χώρο να ακουμπήσει. Και αυτό δεν μπορεί να μην το ακούνε όσοι θέλουν να κινούνται στον χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής παράταξης. Δεν μπορεί να μην το βλέπουν ή να μην το αισθάνονται.

 

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK