Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Διορισμός εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Φυλακών Βόλου

Η λειτουργία εκπαιδευτικών παραρτημάτων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων αποτελεί έναν θεσμό ιδιαίτερα σημαντικό, αποτελεσματικό αλλά και κρίσιμο για τη συνολική λειτουργία του στόχου της κοινωνικής επανένταξης στα σωφρονιστικά συστήματα της χώρας. Επομένως, η στελέχωση των συγκεκριμένων παραρτημάτων, οφείλει να γίνεται πρωτίστως με γνώμονα την ύπαρξη σχετικής εμπειρίας και προϋπηρεσίας των εκεί τοποθετούμενων εκπαιδευτικών.


Τούτο όμως, φαίνεται πως δεν συνέβη φέτος στην περίπτωση του Παραρτήματος Φυλακών Βόλου (6ο Γυμνάσιο Βόλου). Με απόφαση της η ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας ανακάλεσε τις αποσπάσεις των υπηρετούντων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Φυλακών Βόλου, οι οποίοι είχαν πιστοποιημένη εξειδίκευση αλλά και ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο πεδίο. Αντί αυτών τοποθετήθηκαν σύζυγοι στρατιωτικών (οι οποίοι αποσπώνται μεν κατά προτεραιότητα αλλά δεν τοποθετούνται και κατά προτεραιότητα). Ενδιαφέρον δε είναι και το ότι μία εκ των νεο-τοποθετηθεισών, αιτήθηκε αμοιβαία απόσπαση με την εκπαιδευτικό που προηγουμένως υπηρετούσε στο Παράρτημα Γυμνάσιο των Φυλακών αλλά η ΠΥΣΔΕ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημά της. Να σημειωθεί τέλος ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με έγγραφό της (14.10.2013) ζητά από την ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας να επανεξετάσει ή να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν σχεδίαζαν και εφάρμοζαν καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις στο συγκεκριμένο χώρο για τις οποίες μάλιστα είχαν βραβευθεί.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Θα επανεξετάσουν τα δύο Υπουργεία την απόφαση της ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας με στόχο να μη διαταραχθεί η λειτουργία και το έργο που επιτελείται στον ευαίσθητο εκπαιδευτικό χώρο του Παραρτήματος Γυμνασίου Φυλακών Βόλου;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Πανούσης, Σπύρος Λυκούδης


Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK