Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Κίνδυνος μόλυνσης της Λίμνης Μαραθώνα


Όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα στην οποία συνέδραμαν και Επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ. ιδιοκτήτης πτηνοτροφείου άδειαζε δίπλα στη λίμνη Μαραθώνα μεγάλες ποσότητες ζωικών αποβλήτων και συγκεκριμένα νεκρά πτηνά και κομμάτια τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιους αγρότες της περιοχής που αδειάζουν τα απορρίμματα των δραστηριοτήτων τους στις εκβολές του βασικού ταμιευτήρα της Αττικής.
Πέραν των προβλημάτων ρύπανσης της λίμνης Μαραθώνα από νικέλιο και άλλα βαρέα μέταλλα τα οποία μετρήθηκαν πριν από μερικούς μήνες, και που όπως ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία του ΥΠΕΚΑ προέρχονται από τον Ασωπό ποταμό, η ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος που έγινε η απόρριψη των ζωικών αποβλήτων βρίσκεται εντός της λεκάνης απορροής της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, περιοχή η οποία προστατεύεται από ειδικές διατάξεις για την αποφυγή ρυπάνσεων και μολύνσεων των υδάτων, που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της περιοχής πρωτευούσης.
Για αυτούς τους λόγους τόσον η συχνότητα ελέγχων όσον και η φύλαξη της λίμνης πρέπει να είναι επαρκής και αποτελεσματική.
Η πρόσφατες όμως αποχωρήσεις υπαλλήλων με την εφαρμογή της εφεδρείας , των μετατάξεων και των συνταξιοδοτήσεων , έχουν μειώσει τον αριθμό των φυλάκων και των επιθεωρητών της Γενικής Γραμματείας Υδάτων σε τέτοιο βαθμό, που να μην μπορεί να φυλαχθεί και ελεγχθεί αποτελεσματικά η Λίμνη Μαραθώνα.
Επειδή το θέμα αφορά στην υγεία των πολιτών του λεκανοπεδίου της Αττικής

Ερωτάται ο Υπουργός:

Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα μόλυνσης της Λίμνης Μαραθώνα;


Οι κάθε είδους αποχωρήσεις υπαλλήλων πώς επηρεάζουν την επαρκή φύλαξή και έλεγχο ποιότητας ;


Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Λυκούδης
Εδώ μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK