Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Υδροδότηση της Αίγινας


Για πολλοστή φορά το νησί της Αίγινας έμεινε χωρίς νερό εν μέσω θέρους.
Για πολλοστή φορά δόθηκε προσωρινή λύση ανάγκης, με τη χρησιμοποίηση των υδροφόρων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την άρνηση των εταιρειών των πλοίων που μεταφέρουν νερό στο νησί , να εκτελέσουν τα δρομολόγια.
Αιτία κάποιες οφειλές του Δήμου σε υδρομεταφορείς.
Η εξάρτηση αυτή από ένα ξεπερασμένο μοντέλο υδροδότησης πρέπει να πάρει τέλος. Δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του νησιού. Ευνοεί την κερδοσκοπία και τους εκβιασμούς εις βάρος των κατοίκων, των τουριστών και του Δήμου και στοιχίζει πολύ ακριβά.
Η μόνιμη λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού είναι επιβεβλημένη.
Η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης αποτελεί την καλύτερη λύση, καθώς η Αίγινα είναι ένα μεγάλο νησί, πολύ κοντινό στην Αθήνα, και πέραν των μόνιμων κατοίκων προσελκύει πολλούς επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Όμως, παρότι έχουν αρχίσει να υλοποιούνται τα χερσαία έργα υποδοχής του υποθαλάσσιου αγωγού, η μελέτη και κατασκευή του δεν έχει μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους ενταχθεί στο ΕΣΠΑ . Με δεδομένη δυστυχώς τη βραδύτητα των διαδικασιών ένταξης των έργων στα κοινοτικά προγράμματα, είναι πιθανόν να προκύψει εκ νέου το δράμα της παντελούς έλλειψης νερού για ημέρες ολόκληρες στην Αίγινα.

Για όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η κατασκευή έργων υδροδότησης της Αίγινας;
2. Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην ένταξη του έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς - ΕΣΠΑ (2007-2013) , με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του ;
3. Προτίθενται να αντιμετωπίσουν, και με ποιό τρόπο την ιδιαιτέρως πιθανή, νέα, μελλοντική, άρνηση εκ μέρους των υδρομεταφορέων μεταφοράς νερού στο νησί;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

Εδώ μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις των Υπουργών

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK