Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Πανάκριβα κυλικεία στα Δημόσια Νοσοκομεία


Στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν κυλικεία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων, των ασθενών και των συνοδών τους.
Την λειτουργία τους αναλαμβάνουν ιδιώτες, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργεί το νοσοκομείο και στον οποίον καθορίζονται οι τιμές των πωλούμενων προϊόντων.
Οι τιμές, όμως, των περισσοτέρων κυλικείων είναι εξωφρενικές . Η τιμή του καφέ στο πλαστικό ποτήρι δεν διαφέρει από το καφέ της πόλης. Επίσης πολύ ακριβά χρεώνονται διάφορα μικρογεύματα αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης των νοσηλευομένων.
Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, όντας ανέστιοι για πολλές ώρες, συχνά και για ημέρες, δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια και κατανάλωση απαραίτητων ειδών και αναγκαστικά καταφεύγουν στα κυλικεία αυτά.
Είναι ενδεικτικό ότι ο ασθενής ή ο συνοδός του στην αναμονή των εξωτερικών ιατρείων εφημερεύοντος νοσοκομείου ξοδεύουν στο κυλικείο περισσότερα χρήματα από όσα στοιχίζει μια γενική εξέταση αίματος του ασφαλισμένου.
Σήμερα, που οι εργαζόμενοι έχουν απολέσει μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους, είναι εξωφρενικό κάποιοι να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εις βάρος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Ερωτάται ο Υπουργός:
  • Γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα κυλικεία των νοσοκομείων;
  • Ελέγχεται η λειτουργία τους από τους Διοικητές των νοσοκομείων;
  • Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία στα κυλικεία;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

Εδώ μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK