Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Διαφθορά


Η διαφθορά ως «ανάρμοστη σχέση μεταξύ αγοράς και πολιτικής» θέτει σε κίνδυνο και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Και επειδή τόσο η διαπλοκή όσο και τα ρουσφέτια επιβίωσης πληθαίνουν σε περιόδους κρίσης,

Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1. Με ποια σύγχρονα θεσμικά, πολιτικά, κοινωνικά και τεχνολογικά μέτρα σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την κατάχρηση εξουσίας για ιδιωτικό όφελος και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος; (π.χ. νέα νομοθεσία για τα εγκλήματα διαφθοράς μεγαλύτερης διαφάνειας, ταχύτερου ελέγχου, άμεσων κυρώσεων, λογοδοσία και χρηστή διοίκηση).
2. Με ποιες διαδικασίες θα αναχαιτίσετε την ευνοιοκρατία και την «πελατοποίηση» των πολιτών στο δημόσιο; (π.χ. ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, σύγχρονοι κανόνες καλής διακυβέρνησης κλπ).
3. Πως θα γίνει η εκκαθάριση των υπαρχόντων και λειτουργούντων επί χρόνια συλλογικών δικτύων διαφθοράς; (σε συνέργεια με παραπολιτικά συστήματα εξουσίας; π.χ. αναδρομικός έλεγχος προαγωγών, τοποθετήσεων κλπ).

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου, Μαρία Ρεπούση, Νίκη Φούντα, Γρηγόρης Ψαριανός

Εδώ μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργού

Ενδιαφέροντα άρθρα

27.02.2019

Η σοφία του «καναπέ», του Β. Πεσμαζόγλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
09.02.2019

Ο πόλεμος που χάνουμε, του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
20.01.2019

Μια δολοφονία και η γλώσσα του μίσους, του Γ. Τσακνιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK