Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Συγχωνεύσεις κλινικών- καταργήσεις κλινών στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας

Κατά πληροφορίες του Τύπου το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για τη συνένωση κλινικών των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ, στο πλαίσιο της αποδοτικότερης αξιοποίησης των δημοσιονομικών και ανθρώπινων πόρων και με δεδομένη τη μειωμένη δυνατότητα νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
Πληροφορούμαστε επίσης ότι οι οδηγίες προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) φαίνεται να αποσκοπούν στη μείωση των κλινικών κατά 661 και των κλινών κατά 11.000 από το σύνολο των 46.000 κλινών των δημόσιων νοσοκομείων. Με το επιχείρημα ότι τούτο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Γνωρίζουμε όλοι όμως σε αυτή τη χώρα ότι οι κλίνες είναι διαρκώς λιγότερες από τις απαραίτητες, γνωρίζουμε για τα ράντζα στους διαδρόμους, αναγνωρίζουμε την εύλογη αγωνία των πολιτών για εξασφάλιση κλίνης νοσηλείας όταν ασθενούν και, επιπλέον, την αύξηση των περιστατικών που καταφεύγουν, λόγω οικονομικής κρίσης, κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι απαιτείται αύξηση όχι μείωση κλινών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τάση αύξησης των ασθενών που επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Για όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Πώς αιτιολογείτε τη σχεδιαζόμενη μείωση κατά 25% των κλινών νοσηλείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην παρούσα περίοδο της οικονομικής καχεξίας της πλειοψηφίας των πολιτών, οι οποίοι, όταν ασθενούν, προστρέχουν στα δημόσια νοσοκομεία ;

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK