Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Κλείνουν 11 ξενώνες για ασυνόδευτα παιδιά;

Επίκαιρη Ερώτηση

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Θέμα: «Κλείνουν 11 ξενώνες για ασυνόδευτα παιδιά;»

176 παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν στο «έλεος της τύχης τους» αφού η ΜΚΟ Praksis ανακοίνωσε ότι θα υποχρεωθεί να ανακαλέσει τη λειτουργία των 11 ξενώνων ασυνόδευτών ανηλίκων που διατηρεί σε Αθήνα, Πάτρα , Θεσσαλονίκη, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της εκταμίευσης του συνόλου του ποσού από τα σχετικά κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων στις δομές αυτές αλλά και με δημοσιεύματα του Τύπου σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των προγραμμάτων και την εκταμίευση των χρημάτων μέσω της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου Οικονομίας. Η καθυστέρηση αυτή έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση πληρωμών σε προμηθευτές καθώς και στους εργαζόμενους, που συχνά εργάζονται για μήνες απλήρωτοι.

Ο κίνδυνος της απώλειας και άλλων θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών λόγω της οικονομικής ασφυξίας είναι ορατός σύμφωνα με την Μ.Κ.Ο. Praksis.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:

• Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το ενδεχόμενο της απώλειας των 11 ξενώνων για τα ασυνόδευτα παιδιά;
• Πότε η Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας θα προχωρήσει στην εκταμίευση του συνόλου του εγκεκριμένου κονδυλίου προς την Μ.Κ.Ο. Praksis;
• Πόσες δομές φιλοξενίας ασυνόδευτών ανηλίκων λειτουργούν τώρα στην επικράτεια;

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Λυκούδης- Α’ Αθήνας

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK