Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους».

Σύμφωνα με εξαγγελίες του Υπουργείου Πολιτισμού, μέσα στους πρώτους μήνες του 2018 (δηλώσεις της προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) θα ολοκληρωνόταν η υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.Και από την 1η Μαΐου θα ακολουθούσε ένας μήνας πιλοτικής λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα ξεκινούσε σε 11 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στην Ακρόπολη, στο Ολυμπιείο και αλλού στην Αθήνα αλλά και στην Κνωσσό και στην Αρχαία Μεσσήνη. Η αρχή θα γινόταν με το Ολυμπιείο και μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινούσε η παραγωγική λειτουργία στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους που είχαν προβλεφθεί.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ η κατάσταση είναι απογοητευτική. Στο Ολυμπιείο τοποθετήθηκαν πιλοτικά μηχανήματα για την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων αλλά δεν είναι δυνατή η αγορά τους διαδικτυακά. Στους δε υπόλοιπους χώρους με προτεραιότητα την Ακρόπολη και την Αρχαία Μεσσήνη που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινούσε μέσα στον Ιούνιο, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη. Και με δεδομένη αυτήν την καθυστέρηση αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από τις εξαγγελίες περί ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Και η κατάσταση επιβαρύνεται και με την καθυστέρηση της αναμόρφωσης των πωλητηρίων και των καφέ-εστιατορίων (πρόσφατα πολίτες μου μετέφεραν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που βρήκαν στο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, δεν λειτουργούσε ούτε η τουαλέτα).

Η καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι μια αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών με τη διαδικτυακή έκδοση , για τον έλεγχο της επισκεψιμότητας , για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό, καθώς και για τον έλεγχο των εσόδων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Υπουργός:

1. Πως κρίνει τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αναφέρονται στο πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

2. Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης της πιλοτικής εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν επιλεγεί και πότε προβλέπεται να λειτουργήσει;

3. Αν υπάρχει σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα για το πώς θα προχωρήσει και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο με δεδομένη την καθυστέρηση.

4. Αν, εξ αιτίας των διαδοχικών καθυστερήσεων, θα υπάρξει διαφοροποίηση του κόστους.

5. Πως προχωρά η αναμόρφωση των λοιπών υποδομών , καφέ, εστιατορίων κλπ;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Σπύρος Λυκούδης- Α΄ Αθήνας

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK