Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες

Δεύτερη προειδοποίηση στάλθηκε στις 17/11/2016 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σχετική επιστολή, με την μορφή αιτιολογημένης γνώμης, στις ελληνικές αρχές αναφορικά με την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην ευρωπαϊκή οδηγία για την αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες.

Με βάση την συγκεκριμένη οδηγία, από τον Μάρτιο του 2014, έπρεπε να έχει αποστείλει η Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης χάρτες επικινδυνότητας και χάρτες κινδύνων πλημμύρας. Εφόσον η Ελλάδα δεν τα απέστειλε, η Κομισιόν τον Νοέμβριο του 2015, απέστειλε ξανά προειδοποιητική επιστολή και για ακόμα μια φορά δεν στάλθηκαν οι χάρτες.

Με την τελευταία επιστολή η Κομισιόν δίνει διορία δύο μήνες στην Ελλάδα να αποστείλει τους χάρτες κινδύνων, με σκοπό την διαχείριση και μείωση των κινδύνων όσον αφορά στην ανθρώπινη υγεία, στο περιβάλλον και στην οικονομική δραστηριότητα. Εάν μέσα σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα δεν εγκρίνει τα απαιτούμενα έγγραφα και δεν τα υποβάλει στην Επιτροπή, κινδυνεύει να παραπεμφθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την για την προσαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με την διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες;

Θα προλάβει η κυβέρνηση να διευθετήσει το ζήτημα της υποβολής των εγγράφων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός της διορίας των δύο μηνών για να μην κινδυνέψει να οδηγηθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Λυκούδης - Α’ Αθηνών

Ενδιαφέροντα άρθρα

24.07.2020

Το πρώτο πλακάτ της Μεταπολίτευσης και η Κίττυ Αρσένη, του Τ. Σαμαντά

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.07.2020

Η μέρα που θα χαιρόταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, του Τ. Σαμαντά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
07.07.2020

Δικαίωμα του συνέρχεσθαι: η ώρα της αλήθειας, του Ν. Αλιβιζάτου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK