Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Επίκαιρη Ερώτηση του Σπ. Λυκούδη προς την κ. Μ. Ζορμπά, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση και το video:

Στη Βουλή επαναφέρει το Ποτάμι το σκάνδαλο για την ύπαρξη κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εξαγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων, που αποκαλύφθηκε και εξαρθρώθηκε πρόσφατα.

Η Κ.Ο του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη θέτει προς την κυβέρνηση μία σειρά από ερωτήματα μεταξύ άλλων για τα κενά στο σύστημα συνταγογράφησης, παραλαβής και διακίνησης φαρμάκων, το ύψος της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε στο δημόσιο, τον αριθμό των σκευασμάτων και τις ποσότητες που διακινήθηκαν παρανόμως, τα νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά) που εμπλέκονται, τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, τη διακίνηση φαρμάκων από και προς τη χώρα μας, την έλλειψη φαρμάκων από τους ασθενείς.

Το Ποτάμι είχε αναδείξει το θέμα και στο παρελθόν, χωρίς όμως να λάβει έως σήμερα απάντηση από το Υπουργείο Υγείας. Η αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης του κυκλώματος φέρνει ξανά στην επικαιρότητα τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που μοιάζει ανοχύρωτο, καθώς εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται ασφαλείς διαδικασίες ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας στη διακίνηση φαρμάκων.

Επειδή έως σήμερα δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς (Β΄Αθηνών), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Σπύρος Λυκούδης (Α΄Αθήνας), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄Αθηνών) επανέρχονται στο θέμα με νέα ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Δελτίο Τύπου 

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη σχετικά με την ένταξη όλων των μορφών της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στον πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Ο Σπύρος Λυκούδης με στοιχεία που κατέθεσε, αφού έκρινε ως θετική την ένταξη δύο μορφών της ασθένειας στον κατάλογο των ανίατων ασθενειών, κατέστησε σαφή την αναγκαιότητα ένταξης όλων των μορφών της ασθένειας στον κατάλογο, λόγω της φύσης της πάθησης που είναι συνεχώς επιδεινούμενη αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας των συμπτωμάτων, καθώς ένας ασθενής μπορεί να πάσχει από βαριάς μορφής αναπηρία που να μην είναι ορατή εκ πρώτης όψεως. Παράλληλα τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία της συνεχούς παρουσίας τους στις επιτροπές του ΚΕΠΑ.

Από την μεριά του ο Υφυπουργός κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε την ανάγκη της διαρκούς παρακολούθησης του πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων σε συνδυασμό με τους κανόνες και της ιατρικής επιστήμης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση και το video:

 

Δελτίο Τύπου

Γραπτή ερώτηση για τις ακατάλληλες ώρες διεξαγωγής αγώνων ανήλικων αθλητριών στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής κατέθεσε ο βουλευτής Α΄Αθήνας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προβληματικές  και ελλιπείς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αγωνίστηκαν οι μικρές αθλήτριες ηλικίας 9 και 10 ετών κατά την διήμερη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων στο κλειστό δημοτικό στάδιο του Λαυρίου που διοργάνωσε η Εθνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.).

Προχειρότητα και επικινδυνότητα στην κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος αφού ανήλικες αθλήτριες αγωνίστηκαν σχεδόν μεταμεσονύχτια στο «ταπί» του γηπέδου.

Ανησυχία σε γονείς, συλλόγους και προπονητές για την ασφάλεια και την σωματική αντοχή των αθλητριών.

Άραγε θεωρεί η κυρία υπουργός  ότι είναι ασφαλές να αγωνίζονται μικρά παιδιά, σε γηπεδικές υποδομές με ελλείψεις και σε νυχτερινές ώρες που δοκιμάζουν επικίνδυνα την ασφάλεια και τις σωματικές τους αντοχές;  Πρόκειται το υπουργείο να προβεί σε ενέργειες και λήψη μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων;  Ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα αγώνων ανήλικων αθλητών; Υπάρχει σχετική νομοθεσία;

Περιμένουμε τις σχετικές απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ενδιαφέροντα άρθρα

15.09.2018

Πατριωτισμός εναντίον εθνικισμού, του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.09.2018

Το πεπρωμένο μας είναι ο χαρακτήρας μας, του Χρ. Χωμενίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
15.09.2018

Ο συγκάτοικος φόβος, του Π. Τατσόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK