Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Τελευταία Νέα

Του Σπύρου Λυκούδη

Η δεκαετία που αφήνουμε πίσω μας, η δεκαετία της βαθιάς κρίσης, έφερε τη χώρα σε οριακά επίπεδα.

Με την οικονομία σε σύνθλιψη, την κοινωνία σε απόγνωση και το πολιτικό σύστημα σε υστέρηση και ανεπάρκεια, η χώρα βάδιζε σύριζα στον γκρεμό.

Συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φ. Γιωτάκη.

Κύριε Λυκούδη γιατί έχετε από την προεκλογική περίοδο “μηδενίσει” τις δημόσιες παρεμβάσεις σας;

Στις εκλογές του Ιουλίου δεν πήρα μέρος. Δήλωσα ότι στον συγκεκριμένο τότε πολιτικό χάρτη δεν υπήρχαν περιθώρια συμμετοχής μου, αν ήθελα να μείνω συνεπής στις απόψεις μου και στις αρχές μου. Έκτοτε παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις και τις διεργασίες, πάντα παρών, όπως σε όλη μου την ζωή. Βεβαίως η απουσία μου από τη Βουλή δεν αφήνει εξ αντικειμένου περιθώρια για συχνή δημόσια παρουσία. Αλλά και πέραν αυτού, θέλω να παρεμβαίνω μόνο όταν θεωρώ ότι έχω να πω ή να κάνω κάτι που μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά.

Του Γ. Παγουλάτου*

Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ

Σοφά ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του Ελληνα επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά μετονομάστηκε σε «προώθηση» αντί της «προστασίας» του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη, κι η αντίδραση του μπλοκ της πολιτικής ορθότητας ήταν μάλλον υπερβολική. Ομως, η ανησυχία ότι η αρχική διατύπωση θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια «Ευρώπη-φρούριο» και να εκληφθεί ως παραχώρηση στους ξενοφοβικούς λαϊκιστές, καθιστούσε την προσαρμογή αναγκαία.

Ενδιαφέροντα άρθρα

29.08.2019

Το κέρδισε επάξια ο Μπόρις το «fuck you» του Γκραντ, του Χρ. Μιχαηλίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28.08.2019

Ναι, απέτυχε!, της Ρ. Βιτάλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
27.08.2019

Όταν κυβερνούν οι τύραννοι και οι ψεύτες, του Κων. Καραλή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK