Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ενδιαφέροντα άρθρα

Γκολ αυτοί, άμυνα εμείς...


Του Σήφη Πολυμίλη

Η τακτική της κυβέρνησης μοιάζει με αυτήν που ακολουθούν οι μικρές ομάδες όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με υπέρτερες, που δεν μπορούν να συγκρουστούν ευθέως μαζί τους. Καθυστερήσεις, «τάιμ άουτ», τραυματισμοί, η μπάλα στην εξέδρα για να κερδίσουν λίγο χρόνο, μήπως και αποφύγουν το μοιραίο. Στο τέλος όμως, τις περισσότερες φορές, δεν αποφεύγουν την ήττα ή και τη συντριβή.

Ετσι και ο κ. Τσίπρας παίζει συνεχώς καθυστερήσεις, ελπίζοντας κάτι να γίνει, µήπως και αποφύγει µια συντριπτική ήττα στην αξιολόγηση, που δεν θα µπορεί να τη δικαιολογήσει στους οπαδούς του. Αν και ποδοσφαιρόφιλος - βλέπε και την ξαφνική πρωτοβουλία του για γήπεδο του Παναθηναϊκού -, δεν συνειδητοποιεί ότι ακολουθεί µια κλασική συνταγή αποτυχίας. Ηδη έχει αποδεχθεί ένα ακόµα δυσβάστακτο πακέτο µέτρων και παζαρεύει για να κερδίσει κάποια ψίχουλα ως αντάλλαγµα.

Η οικονοµία βουλιάζει, η κοινωνία είναι σε απόγνωση, αλλά ο κ. Τσίπρας επιµένει να επαναλαµβάνει τα ίδια λάθη που έκανε και στο παρελθόν µε τα γνωστά ολέθρια αποτελέσµατα. Μόνο µέσα στον Ιανουάριο οι φορολογούµενοι δεν µπόρεσαν να πληρώσουν 1,6 δισ. φόρους, ενώ ένας στους δύο έχει ληξιπρόθεσµες οφειλές στην Εφορία και πάνω από 1,6 εκατοµµύρια πολίτες απειλούνται µε κατασχέσεις. Είναι τόσο τραγική η κατάσταση που, παρά το γνωστό φετίχ των Ελλήνων µε την ακίνητη περιουσία, σχεδόν ο ένας στους δύο δεν αποδέχεται πλέον την όποια κληρονοµιά, επειδή αδυνατεί προφανώς να ανταποκριθεί στους φόρους που τη συνοδεύουν.

Ενα µεγάλο µέρος της ελληνικής κοινωνίας γυρίζει ολοταχώς πίσω σε εποχές ένδειας που δεν µπορούσε να τις φανταστεί πριν από µερικά χρόνια. Και η κυβέρνηση, αντί να τρέχει, εξαντλείται σε επικοινωνιακές φωτοβολίδες, µε υψιπετείς δηλώσεις και εξεταστικές επιτροπές, θεωρώντας ότι οι πολίτες θα εξαπατηθούν για µία φορά ακόµα.

Οι παρατρεχάµενοι του Μαξίµου έχουν το βλέµµα στις εσωκοµµατικές ισορροπίες και ίντριγκες, ενώ η κοινωνία αγωνιά για το τι θα της ξηµερώσει. Και δυστυχώς, όποια κι αν είναι η εξέλιξη της διαπραγµάτευσης, η επόµενη µέρα θα είναι χειρότερη, όχι µόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όλους µας...

Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ

19/03/2017

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK