Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ενδιαφέροντα άρθρα

Η χαμένη τιμή της ενημέρωσης


Του Σήφη Πολυμίλη

Επιτέλους οι έλληνες πολίτες μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Χάρις στις άοκνες προσπάθειες των κ.κ. Τσίπρα και Παππά, το τέρας της διαπλοκής εξοντώθηκε και μπορούμε να απολαύσουμε πλέρια ενημέρωση χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, με την ευγενή χορηγία αγνών και αμόλυντων επιχειρηματιών που έσπευσαν να αποδεχθούν τα κελεύσματα του λαοπρόβλητου ηγέτη και των εκλεκτών συνεργατών του.

Διότι δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι το νέο τηλεοπτικό τοπίο που έρχεται θα προσφέρει υποδειγματική ενημέρωση αφού είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι νέοι καναλάρχες μας κατέθεσαν από αγνό και μόνο πατριωτισμό τα δεκάδες εκατομμύριά τους, δεν εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν ενδιαφέρονται για κέρδη, τα οποία είναι προφανές άλλωστε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν.

Η επιτυχία Τσίπρα και Παππά είναι δεδομένη. Τουλάχιστον σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας που ταυτίζει συλλήβδην μέσα ενημέρωσης, εκδότες και δημοσιογράφους με ό,τι κακό έχει συμβεί σε αυτόν τον τόπο. Το ότι οι νέοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μπορεί να είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους ούτε τους προβληματίζει ούτε τους αφορά. Αλλωστε είχε φροντίσει όλο το σύστημα της ενημέρωσης να αυτοαπαξιωθεί και έτσι η χρόνια προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει.

Το ότι μπορεί ξαφνικά να πέσει μαύρο σε 3-4 κανάλια και μερικές εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί να βρεθούν άνεργοι, μάλλον ικανοποίηση παρά απέχθεια προκαλεί. Ευτυχώς βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και ζήτησε από την... κυβέρνηση να πάρει «πρωτοβουλίες αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης». Καλή η  προσπάθεια αλλά θα μπορούσαν να το προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα: να ζητήσουν να προσληφθούν όλοι στην ΕΡΤ για να λυθεί το πρόβλημα επιβίωσης που θα αντιμετωπίσουν.

Μια κοινωνία διχασμένη, διαποτισμένη από θεωρίες συνωμοσίας, με διαλυμένο κάθε κοινωνικό ιστό, μια αντιπολίτευση απαξιωμένη, με αντανακλαστικά παλαιών εποχών, παρακολουθούν ανίκανες να αντιδράσουν την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το φάσμα των δημοκρατικών θεσμών. Από τη Δικαιοσύνη και την Παιδεία μέχρι τα Μέσα Ενημέρωσης βλέπουμε να επιχειρείται μια στοχευμένη καθεστωτική επέλαση χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε άβουλοι και εγκλωβισμένοι στην γκρίζα καθημερινότητά μας...

Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ

04/09/2016

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK