Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ενδιαφέροντα άρθρα

Αντέχει ο κ. Τσίπρας την πραγματικότητα;

Του Σήφη Πολυμίλη

Είναι αυτονόητο για κάθε εχέφρονα πολίτη ότι συμπλέουμε με την επιλογή του κ. Τσίπρα να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε και να τον εμπιστευθούμε ότι διαθέτει το πολιτικό ανάστημα αλλά και τη βούληση να υπηρετήσει μέχρι τέλους αυτή την απόφασή του. Κατ' αρχάς γιατί δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε πρότερος έντιμος βίος... Ενσυνειδήτως και εν γνώσει των συνεπειών  της πολιτικής του εξαπάτησε, παραμύθιασε, υπέκλεψε σε μεγάλο βαθμό την ψήφο του  ελληνικού λαού και οδήγησε τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Επιπλέον, ακόμη και σήμερα, μετά την άτακτη υποχώρησή του, εξακολουθεί να αποκρύπτει την αλήθεια και να μεταθέτει κατά την πάγια τακτική του τις ευθύνες στις σκοτεινές δυνάμεις της Ευρώπης που δεν αντέχουν την... αριστερή μας κυβέρνηση. Είναι προφανές και από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ότι παραμένει δέσμιος της αναποφασιστικότητας, των ιδεοληψιών και των λαϊκίστικων ισορροπιών που τον ανέδειξαν.

Παρά το γεγονός ότι αποδέχθηκε ένα σκληρότατο Μνημόνιο, η στάση του ως τώρα δείχνει ότι δεν αντέχει και να το υπηρετήσει, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και οι ανάγκες της χώρας. Το ραντεβού με την πραγματικότητα φαίνεται ότι του προκάλεσε  τέτοιο ιδεολογικό και πολιτικό σοκ που αδυνατεί να το ξεπεράσει. Παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης που όχι μόνο δεν  έχει απέναντί της την αντιπολίτευση αλλά επί της ουσίας στηρίζεται σε αυτήν, δεν τολμά να αποδεχθεί αυτή τη συναίνεση και να ηγηθεί μιας προσπάθειας πραγματικής εθνικής ανασυγκρότησης.

Ο κ. Τσίπρας δεν παραμένει όμηρος μόνο των δραχμολάγνων λαφαζανιστών. Είναι επίσης δέσμιος της αντιμνημονιακής ρητορικής που αποτελεί το συνεκτικό DNA  του κόμματός του. Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει «αριστερός» και «λογικός» ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα στελεχικό αμάλγαμα διαποτισμένο από τον λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία, την αντίσταση της ευκολίας και οραματισμούς τύπου Βενεζουέλας. Σε αγαστή συνύπαρξη, μην το ξεχνάμε, με ακροδεξιούς ψεκασμένους που αποτελούν τον προνομιακό συνέταιρο και συνομιλητή.

Ακόμη κι αν αυτή η Βουλή ψηφίσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο, για να μην πούμε αδύνατο, να διαχειριστεί την εφαρμογή τους και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά με αυτά που βλέπουμε δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε...


Δημοσιεύθηκε στο Βήμα



Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK