Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Γραπτές Συνεντεύξεις

Είμαστε υποχρεωμένοι συμπολίτευση και αντιπολίτευση να διατυπώσουμε θετικό κοινό πολιτικό λόγο

 
Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή του Σταμάτη Μαλέλη

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση:
 
«Δεν ξέρω ακριβώς την πρόταση του κ. Ραγκούση. Δεν έχουμε ποτέ συζητήσει πολιτικά. Συνεπώς δεν ξέρω πως εκτείνεται η πολιτική του σκέψη. Προσωπικά έχω πει πολλές φορές ότι η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές - γιατί δεν υπάρχει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης – και ότι αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά έχει σημασία και σε ποιο κλίμα θα γίνει αυτή η εκλογή. Ο κ. Ραγκούσης π.χ. λέει ότι προϋπόθεση για αυτό είναι να φύγουν ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι σε κρίσιμα θέματα είμαστε υποχρεωμένοι όλοι συμπολίτευση και αντιπολίτευση να διατυπώσουμε θετικό κοινό πολιτικό λόγο».  

Σε ερώτηση για την αυριανή Πανελλαδική Σύσκεψη των ΜΕΤΑρρυθμιστών και την πολιτική της συνέχεια:

«Μετά την εξαγγελία της κίνησής μας, αύριο πραγματοποιούμε την πρώτη μας Πανελλαδική Σύσκεψη στο Γκάζι με αντιπροσώπους από όλη την χώρα για να δούμε πως θα οργανώσουμε καλύτερα την δουλειά μας και κυρίως για να δούμε πως προχωράνε οι προσπάθειες ανασύνταξης του συνόλου του προοδευτικού χώρου.
 
Προσωπικά με ειλικρίνεια και ευθύνη πάντα υποστήριζα ως στρατηγικό στόχο τη συγκρότηση αυτού του χώρου. Σε αυτήν την ίδια κατεύθυνση επιμένω και σήμερα. Αν δεν πετύχει ο στόχος αυτός, θα προχωρήσουμε με συσπειρωμένες όσες δυνάμεις είναι ώριμες να το κάνουν».

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK