Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Γραπτές Συνεντεύξεις

Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό χώρο για όσους δεν εκφράζονται από τον νέο δικομματισμό

Συνέντευξη στη ΑΠΕ και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλλο

«Δεν είναι στις προθέσεις των συντρόφων και των συνεργατών μου να φτιάξουμε ένα κόμμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, μετά την αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Αριστερά.

«Τα κόμματα δεν είναι παιγνίδια για να τα φτιάχνεις όποτε σου έρχεται. Ούτε υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για να δημιουργηθεί ένας τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάρους πολιτικός φορέας. Θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό χώρο, μια πολιτική οντότητα, η οποία θα μπορέσει να δώσει ένα καινούριο πολιτικό ενδιαφέρον σε ένα τμήμα της κοινωνίας που θεωρεί ότι δεν εκφράζεται από τον νέο δικομματισμό» σημειώνει ο Σπ. Λυκούδης.
Ο κ. Λυκούδης υπογραμμίζει ότι η διαφαινόμενη προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ένα από τα σημεία των διαφωνιών μου. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη λογική ότι τώρα μπροστά στα αδιέξοδα ας δούμε την κατεύθυνσή μας σε πολιτικές περιοχές που είχαμε αφήσει πίσω μας».
Αναφερόμενος στις διαφωνίες του με την πλειοψηφία της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Λυκούδης αναφέρει: «Είμαι σε διαφορετική πολιτική κατεύθυνση και με μεγάλες διαφωνίες στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ εδώ και έναν χρόνο. Έχω καταθέσει με σαφήνεια την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ, σχεδόν πλήρως, από τις ιδρυτικές μας διακηρύξεις και τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήσαμε φυσιογνωμικά και πολιτικά το κόμμα. Το να λέμε ότι δεν είναι σημαντικές διαφορές αυτές, είναι σαν να θέλουμε να αποφύγουμε να συζητήσουμε την ουσία».
Έρωτηθείς για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Σπ. Λυκούδης σημειώνει: «Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και δεν χρειάζεται να πάμε σε εκλογές. Άρα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα βήμα. Πρέπει να υπάρξει συναίνεση στη Βουλή για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα επειδή δεν εξελέγη με σταυρό, αλλά ως βουλευτής Επικρατείας, ο κ. Λυκούδης τονίζει: «Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει γενικότερα στην Ελλάδα για να μην αστειευόμαστε. Δηλαδή ένας βουλευτής που εκλέγεται με 400 σταυρούς σε μια περιφέρεια επειδή στο κόμμα με βάση τον εκλογικό νόμο έπεσε η μπίλια, έχει το δικαίωμα να κρατήσει την έδρα του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας δεν το έχει; Αν είναι δυνατόν. Αυτό αφορά και τους βουλευτές που εξελέγησαν με σταυρό και τους βουλευτές Επικρατείας. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε διαχωρισμούς!»

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK