Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Ομιλίες

Παρέμβαση του Σπύρου Λυκούδη στη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου

Ο Μπάμπης Δρακόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της Αριστεράς στη χώρα μας στον αιώνα που πέρασε.
Η πολιτική διαδρομή και η δράση του υπήρξαν πολυκύμαντες. Η αφοσίωσή του στο λαϊκό κίνημα ολοκληρωτική.

 

Στα Ιωάννινα χθες διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση, από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τον Όμιλο Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων και τον Όμιλο «The Catalyst», με θέμα «Τι είναι Προοοδευτικό σήμερα;».

Μίλησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γ. Αμυράς, η πρόεδρος του «The Catalyst» Αθηνά Δρέττα και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης.

Ομιλία Σπύρου Λυκούδη

Τι είναι σήμερα προοδευτικό λοιπόν.

Ας ξεκινήσω από την δεδομένη υποθέτω πια για όλους μας διαπίστωση ότι η προοδευτικότητα και επομένως ο ‘’προοδευτικός χώρος’’ δεν ορίζεται με χαρακτηριστικά οντολογικά. Το προοδευτικό δεν είναι προσδιορισμένο αναλλοίωτο, παντός καιρού, με στοιχεία που τα έχει γενικώς χαραγμένα, αποτυπωμένα, κάποια σφραγίδα της ιστορίας.

bcfbefcf15ec359b208752ff3df463c2 L

Την συζήτηση με θέμα «Τι είναι Προοδευτικό σήμερα;» διοργανώνουν ο Όμιλος Ιδεών «Τhe Catalyst», το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο «Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων» την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου στις 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Θα συνομιλήσουν ο δήμαρχος, Μωυσής Ελισάφ, η Αθηνά Δρέττα (πρόεδρος «The Catalyst»), ο Σπύρος Λυκούδης (τ. αντιπρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς) και ο Γιώργος Αμυράς (βουλευτής ΝΔ).

Τη συζήτηση μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων συντονίσει ο Πάνος Μανωλάκος (κοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος «The Catalyst»)

Η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου «Προοδευτικές Πολιτικές για το Αύριο», ενώ πρόκειται να ακολουθήσει μια σειρά νέων στο προσεχές διάστημα.

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Κοτανίδη ΟΜΠΙΝΤΑ- Οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη

μετά την περσινή του επιτυχία επαναλαμβάνεται και φέτος σε μια σειρά παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.

Ενδιαφέροντα άρθρα

24.07.2020

Το πρώτο πλακάτ της Μεταπολίτευσης και η Κίττυ Αρσένη, του Τ. Σαμαντά

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.07.2020

Η μέρα που θα χαιρόταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, του Τ. Σαμαντά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
07.07.2020

Δικαίωμα του συνέρχεσθαι: η ώρα της αλήθειας, του Ν. Αλιβιζάτου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK