Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Για τον Μανώλη Γλέζο

Ο Μανώλης Γλέζος ο τελευταίος παρτιζάνος της Ευρώπης, το σύμβολο της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης έφυγε σήμερα από κοντά μας. 

Ένας σπουδαίος Έλληνας, ένας αληθινός πατριώτης, ένας ανυπότακτος αγωνιστής της Αριστεράς, ο Μανώλης, πέρασε όλη του την ζωή στις πρώτες γραμμές των Δημοκρατικών αγώνων της πατρίδας μας. 

Είχα την μεγάλη τιμή να είμαι δίπλα στον Μανώλη Γλέζο συνυποψήφιός του στο ψηφόδέλτιο της Αριστεράς στις Αυτοδιοικητικές Νομαρχιακές εκλογές στην Αθήνα- Πειραιά το 2002 και για 4 χρόνια μετά λειτουργήσαμε μαζί σχεδόν καθημερινά ως εκλεγμένοι σύμβουλοι στην Νομαρχία της Αθήνας. 

Η αφοσίωσή του σε αυτά που πίστευε και η συνέπειά του σε αυτά για τα οποία αγωνίστηκε ήταν τα χαρακτηριστικά της πολιτικής του παρουσίας και αποτέλεσαν για μένα και για πολλούς άλλους μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς. 

Θα ζει για πάντα στις μνήμες μας.

Σ.Λ

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK