Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Έκκληση αποφυλάκισης της καθαρίστριας που εκτίει 10ετή φυλάκιση για εξαπάτηση δημοσίου λόγω παραποιημένου απολυτηρίου δημοτικού.

Η χώρα αποκτά και Γιάννη Αγιάννη και μάλιστα γένους θηλυκού:

Την 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο, που εγκλείστηκε στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει -αμετακλήτως επιβληθείσα- 10ετή κάθειρξη.

Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε «μεγάλη ζημιά».

Το έγκλημά της; Το 1996 παραποίησε πιστοποιητικό Δημοτικού για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’ τάξη. Το έκανε για να μπορέσει να βρει δουλειά ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου, να ζήσει τα δύο παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Έκτοτε έως και το 2014 παρείχε ανελλιπώς τις υπηρεσίες της ως καθαρίστρια.

Σε μια χώρα όπου πλήθος πλαστογράφων υπηρετούν στο Δημόσιο (πολλοί μάλιστα εξ αυτών, απολυθέντες από την προηγούμενη κυβέρνηση, επαναπροσελήφθησαν από την παρούσα)…

Και όπου μόλις προ ημερών αθωώθηκε(!) δικαστική υπάλληλος στα Χανιά, η οποία –«λόγω συμπλέγματος κατωτερότητος», όπως δήλωσε- είχε πλαστογραφήσει πανεπιστημιακό τίτλο Νομικής, που διασφαλίζει επιμίσθιο.
Στην περίπτωση της καθαρίστριας, είτε Ε΄ δημοτικόυ είχε τελειώσει είτε ΣΤ’ δημοτικού, η παροχή της υπηρεσίας ήταν η ίδια, όπως φυσικά και η αμοιβή. Δεν άλλαζε σε κάτι, δεν είχε καμία διαφοροποίηση, κανένα επιμίσθιο.

Η κάθειρξη της καθαρίστριας, ως διαπραξάσης το έγκλημα της …κατάχρησης δημοσίου χρήματος, εξεγείρει τις συνειδήσεις μας και μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την άμεση αποφυλάκισή της καθώς και την απαλλαγή της από τις παρεπόμενες οικονομικές συνέπειες (την επιστροφή των απολαβών που ελάμβανε επί εικοσαετία για την εργασία της).

Το κείμενο είναι ανοικτό σε προσυπογραφές…

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΖΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΑΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΝΤΟΤΣΙΚΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΣΤΕΡ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Χ’ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΤΕΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK