Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Προμελετημένο Έγκλημα;

Του Σπύρου Λυκούδη

Η πορεία της προεκλογικής απάτης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται απτόητη με το επίπλαστο Δημοψήφισμα – παρωδία, που αποφάσισαν στη Βουλή αριστερολαϊκιστές και ακροδεξιοί και με το οποίο οδηγούν τη χώρα σε νέο Διχασμό και στην αυτοκαταστροφή της. Δεν είναι μόνο η αντιδημοκρατική και αυταρχικά εσπευσμένη προσφυγή σε μια διαδικασία χωρίς ίχνος διαλόγου. Πρόκειται για μια διαδικασία στον «αέρα», με αόρατο ερώτημα, με θολό περιτύλιγμα.

Πρόκειται για ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας, σε βάρος του ελληνικού λαού που εδώ και 40 χρόνια προσπαθεί με κόπους και προσπάθειες να ενταχτεί και να εδραιωθεί στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Διότι αυτή του πρόσφερε ανάπτυξη, ευημερία και ασφάλεια, όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της. Γι αυτό έγινε το σπίτι μας. Όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων, παίζοντας το μέλλον της χώρας στα ζάρια, με μια θανάσιμη ζαριά, ως τζογαδόρος και μάλιστα κακός, άπειρος.

Υποσχέθηκε ψευδώς στους ταλαιπωρημένους και αγανακτισμένους πολίτες, απρόσκοπτη χρηματοδότηση εντός του ευρώ, κατάργηση των Μνημονίων και της λιτότητας, παροχές από ανύπαρκτα χρήματα και επιστροφή σε έναν χαμένο παράδεισο. Από αυτόν όμως αναγκαστικά αποδράσαμε λόγω ακριβώς της πολιτικής που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια προπαγάνδα που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις χειρότερες παραδόσεις της εθνικιστικής δεξιάς. Με ένα ψευδεπίγραφο πατριωτισμό που για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε προσφιλές καταφύγιο μιας παρωχημένης Αριστεράς, προσκολλημένης στις χειρότερες λαϊκιστικές παραδόσεις, με καταστροφικές ιστορικά συνταγές ολοκληρωτισμού και απίστευτου τυχοδιωκτισμού. Απλώς για να ικανοποιηθούν νεανικές ψευδαισθήσεις και η κομματική νομενκλατούρα, που καταλαμβάνει το κράτος για να εγκαταστήσει το δικό της «αριστερό» καθεστώς, της νέας «αντιστασιακής» φτώχειας.

Το προμελετημένο (;) έγκλημα ολοκληρώνεται με το Δημοψήφισμα και με το ΟΧΙ που στηρίζει ο κ. πρωθυπουργός, το οποίο παρουσιάζει ως «διαπραγματευτικό όπλο» με το οποίο υποτίθεται θα επιτύχει την ύστατη ώρα, όσα δεν πέτυχε η πεντάμηνη παραπλανητική και παταγωδώς αποτυχημένη, «σκληρή» διαπραγμάτευση που έκανε με τη θηλειά που πέρασε ο ίδιος στο λαιμό του και στο λαιμό της χώρας. Αυτοεγκλωβίστηκε, αυτοπαγιδεύτηκε, οδηγώντας τελικά την Ελλάδα και την καταρρέουσα οικονομία της στην απόλυτη καταστροφή. Το βλέπουμε ήδη γύρω μας με τους πανικόβλητους πολίτες να αδειάζουν τα ράφια των σουπερμάκετ, να κάνουν ουρές στα ΑΤΜ των κλειστών Τραπεζών, έξω από τα βενζινάδικα. Εικόνες από το μέλλον στις οποίες θα προστεθούν τα Δελτία επί των βασικών αγαθών, η πλήρης εξαθλίωση του λαού, η τέλεια κατακρήμνιση του εισοδήματός του.

Ιδού το τέλειο έγκλημα και ο τέλειος εξευτελισμός και κατάπτωση της χώρας, βορά πλέον στην αδηφάγο λεηλασία της συριζοανελικής καταστροφικής συγκυβέρνησης.

Γι αυτό πρέπει να αποκρουστεί πλήρως η νέα εξαπάτηση, που με το «λεβέντικο» ΟΧΙ συγκαλύπτει τη μοιραία της χώρας πορεία προς την έξοδο από το ευρώ και την έξοδο από την Ευρώπη, μία εφιαλτική επιλογή την οποία μεταθέτει στις πλάτες του λαού, ωθώντας τον στην αυτοκτονία για να διαπιστώσει εάν υπάρχει μετά θάνατον ζωή. Βάζει την πολιτική του επιβίωση και την επιβίωση του κόμματός του και του κυβερνητικού του συνονθυλεύματος υπεράνω του συμφέροντος της χώρας. Αποδεικνύεται μοιραίος. Διότι άβουλος και άτολμος υπήρξε αφού δεν είπε την αλήθεια στους πολίτες, απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του και προσέφυγε στο δικό του Μνημόνιο των 8 δις αποφεύγοντας τις δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Έχει για όλα αυτά τεράστια ιστορική πολιτική ευθύνη ως πρωθυπουργός της επικείμενης χρεοκοπίας, της πολιτικής, οικονομικής και γεωπολιτικής κατάρρευσης. Κι αυτό δεν πρέπει να του το επιτρέψουμε. Κατέρρευσαν και οι τελευταίες ελπίδες πως θα μπορούσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ως υπεύθυνος ηγέτης της χώρας κι όχι ως αιχμάλωτος της αριστερίστικης νομενκλατούρας του. Είναι προφανές πλέον σε όλους ότι δυστυχώς ούτε την απαιτούμενη πολιτική τόλμη διαθέτει ούτε τη βούληση.

Γι αυτό πρέπει την ερχόμενη Κυριακή να προσέλθουμε μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουμε ΝΑΙ, ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, την ΕΥΡΩΠΗ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας. Για να καταρρεύσουν με πάταγο και τα τελευταία απελπισμένα ψέματα μιας ανίκανης κυβέρνησης που το μόνο που έχει να προτείνει πλέον στον ελληνικό λαό είναι η ευθανασία του.

Πρέπει να πούμε ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. ΤΟ ΝΑΙ δεν οδηγεί βεβαίως σε κάποιον παράδεισο. Συνεπάγεται συμφωνία με τους εταίρους μας. Συμφωνία επώδυνη, αλλά που θα μας κρατήσει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα διασφαλίσει το κοινοτικό κεκτημένο, την ασφάλεια και τη μελλοντική μας ευημερία, το μέλλον των παιδιών μας. Να αποφύγουμε την πλήρη εξαθλίωση, την απομόνωση και την απαξίωση της χώρας, να μη γίνουμε η νέα – παλιά βαλκανική επαρχία, αποκομμένη από το Δυτικό κόσμο. Συνεπάγεται ταυτόχρονα δεσμεύσεις, όρους, δουλειά, δίκαιη κατανομή των βαρών, Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, Εθνική Συνεννόηση και Εθνική Ενότητα, όλα δηλαδή όσα χρειάζονται για να ξεφύγουμε οριστικά από την κρίση και να οικοδομήσουμε, σταδιακά αλλά σταθερά, τη νέα ευρωπαϊκή και προηγμένη πατρίδα. Χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, με πλήρη συναίσθηση των δικών μας ευθυνών. Ιδιοκτήτες του δικού μας μέλλοντος. Αυτή θα είναι η αξιοπρεπής και περήφανη Ελλάδα, όχι μία διαρκώς επαιτούσα χώρα. Διότι, πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινοτική αλληλεγγύη, χωρίς εθνικές ευθύνες.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. ΟΛΟΙ μαζί. Ψηφίζοντας με πάθος ΝΑΙ, ανοίγοντας μια νέα πολιτική σελίδα στη χώρα μας, για να μην προχωρήσει η σήψη και η παρακμή, για να μην επιτρέψουμε στους άφρονες τζογαδόρους να κάνουν τη χώρα μας μια θλιβερή και λοιδορούμενη Μπανανία.

Για την Πατρίδα και την Αξιοπρέπειά της. ΝΑΙ

ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ, την ΕΥΡΩΠΗ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Είναι η αποφασιστική ΩΡΑ ευθύνης για όλους τους πολίτες. Κανείς δεν μπορεί πλέον να μένει αδρανής και σιωπηλός. Για να μην επιστρέψουμε άδοντες στα λίθινα χρόνια του Διχασμού και της μίζερης, εξαθλιωμένης Ελλάδας.
 
Δημοσιεύθηκε στην Μεταρρύθμιση
 
30/06/2015

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK