Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Άρθρα-Δηλώσεις

Αυτό δεν αντέχεται. Σήμερα, τις ίδιες ώρες, έφυγαν από τη ζωή ο Σάκης Καραλιώτας και ο Νίκος Τσούκαλης, οι αγαπημένοι μας σύντροφοι. Δυο διαμάντια της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν υπάρχουν λόγια. Η οδύνη ανείπωτη. 

ΣΛ

Του Σπύρου Λυκούδη

Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, ο Ιούλιος υπήρξε μήνας σημαντικών πολιτικών γεγονότων.

Τον Ιούλιο του 1965 ανακόπηκε με την ανατροπή της Κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου από την ωμή παρέμβαση του Παλατιού, η πρώτη μετά τον εμφύλιο ουσιαστική προσπάθεια εκδημοκρατισμού της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Ακολούθησε περίοδος πολιτικής αστάθειας με κατάληξη τη δικτατορία του ‘67.

 

Του Σπύρου Λυκούδη

Στην πολιτική ιστορία της χώρας υπάρχουν αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις-ορόσημο.
Άλλες άνοιξαν νέους πολιτικούς ορίζοντες επιτυχούς εθνικής πορείας και ανάτασης, άλλες οδήγησαν σε καταστροφές.

 

Συνέντευξη στα Νέα, στη νέα στήλη "Η Τέχνη των Πολιτικών" και στον δημοσιογράφο Θανάση Νιάρχο

Αν υποθέσουμε πως δεν υπάρχει δοκιμασία και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο που να μην έχει έστω και θεωρητικά ένα απειροελάχιστο θετικό αντίκρισμα, ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι αυτό σε σχέση με τα δύο χρόνια της πανδημίας;

Η εμφάνιση του κορωνοϊού δύο χρόνια πριν έφερε την ανθρωπότητα μπροστά σε μια απειλή που όμοιά της δεν είχε γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Απροετοίμαστος και έκπληκτος ο πλανήτης ολόκληρος, παρακολούθησε την πρώτη φάση πανικόβλητος, τον ιό να θερίζει και τις χώρες απανταχού να μετρούν νεκρούς. Ήχησε όμως ο συναγερμός για τη ζωή.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK