Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Συνέντευξη στο Mega

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega

- Όλοι ξέρουμε ότι η πολιτική ζωή βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Υπάρχει μία σαφής κ ευρεία ευρωπαική πλειοψηφία στη βουλή που ψηφίζει κ κρατάει την χώρα όρθια και μέσα στην Ευρώπη κ μία κυβέρνηση μειοψηφίας που θα αρχίσει να νομοθετεί. Και αυτό πρέπει να λυθεί. Ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών που υποστήριζα πάντα ότι έπρεπε να έρθει συμφωνία. Επομένως εξακολουθώ να υποστηρίζω αυτά που υπηρετούν γενικώς την Ευρωπαϊκή στρατηγική. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει καθεστώς, δεν μπορεί να γίνει κατάσταση. Δηλαδή δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να σκέφτεται «στα γενικά είμαι με την πλειοψηφία που υπάρχει στη Βουλή αλλά άμα θέλω να νομοθετήσω, νομοθετώ με τους δικούς μου και ξέρω ότι δεν θα πέσω».

- Η κ. Τζάκρη είπε κάτι που πολλοί από μας υποστηρίζαμε επί μήνες. Ότι η κυβέρνηση μπήκε στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο. Όταν το λέγαμε τόσο καιρό στα πάνελ κάποιοι, η απάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης ήταν «σχέδιο φυσικά υπάρχει, θα το δείτε» κλπ. Σχέδιο δεν υπήρχε κανένα και γιαυτό και οδηγηθήκαμε στα αδιέξοδα. Το κακό είναι ότι η κ. Τζάκρη εννοεί ότι δεν υπήρχε το άλλο σχέδιο, δηλαδή δεν υπήρχε σχέδιο εναλλακτικό για τη δραχμή. Και το επικίνδυνο πολιτικά δεν είναι αν τελικά υπήρχε ή όχι plan Β αλλά ότι η ίδια δηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει υπάρξει.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK