Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

O ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στην προεκλογική του ρητορεία

Συνέντευξη στην εκπομπή Online με την Ο. Τρέμη και τον Ν. Ευαγγελάτο

Για την δήλωση περί ορίου στις αναλήψεις:

Από την ώρα που πάνω στο τραπέζι τίθεται ζήτημα ορίου αναλήψεων των καταθέσεων, υπάρχει πρόβλημα αντικειμενικά οικονομικής ισορροπίας και λειτουργίας της κοινωνίας και της αγοράς. Και αυτό δεν στηρίζεται στην αόριστη δήλωση που έκανε ο κ. Μηλιός στην Θεσσαλονίκη αλλά στα όσα είπε ο Σ. Λεουτσάκος εδώ πριν λίγο και που φαίνεται ότι πρόκειται για σενάριο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση.

Για το αν θα ψηφίσει το Ποτάμι την συμφωνία:

Θα την φέρει η κυβέρνηση την συμφωνία στη Βουλή; Θα καταλήξει δηλαδή σε μία συμφωνία με τους δανειστές; Δεν θα στείλουν στη Βουλή και στα άλλα κόμματα οι δανειστές τη συμφωνία. Η κυβέρνηση θα την φέρει, αν υπάρξει βεβαίως. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια θα έχει αποδεχτεί ότι υπάρχουν κάποιοι όροι που πρέπει να δεχτεί για να μην πάμε στην καταστροφή. Θα σημαίνει δηλαδή ότι θα έχει αποδεχτεί έναν επώδυνο συμβιβασμό για την σωτηρία της χώρας. Σε εκείνη την κρίσιμη και ιστορική στιγμή εμείς δηλώνουμε παρόντες για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και στην ευρωζώνη. Από την ώρα που δεν έχουμε τα ακριβή σημεία της συμφωνίας, δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σήμερα στο τι ακριβώς θα στηρίξει.

Για την συνολική κατάσταση της χώρας:

Εδώ και δεκαετίες η χώρα μας ζει την εθνική της δυστυχία, δηλαδή δεν μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν παράγει και χρειάζεται χρηματοδότηση. Και ευτυχώς που είναι στην ΕΕ και μπορούσε να παίρνει αυτά τα δανεικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές λέγοντας στον κόσμο ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την χρηματοδότησή μας, θα παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ και δεν θα πάρουμε κανένα μέτρο. Ευχαριστήθηκε η κοινωνία που το άκουσε αυτό και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στο αδιέξοδο, να μην μπορεί να αποδείξει αυτά που έλεγε προεκλογικά. Άκρη δεν μπορεί να βγάλει. Θα αναγκαστεί να κάνει έναν επώδυνο συμβιβασμό. Δεν ξέρω ακόμα πόσο επώδυνος θα είναι αλλά θα είναι. Και εδώ θα δούμε πως λειτουργεί ο καθένας για την χώρα. Εγώ δεν έχω καμία ευθύνη για αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή δεν θέλω να καταστραφεί η πατρίδα μου, κάτι πρέπει να κάνω.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK