Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Πολιτικά όσα έπρεπε να πω και να κάνω σχετικά με τον Φώτη Κουβέλη τα είπα και τα έκανα στην ώρα τους

Σημεία από την συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 88,6 fm και στους δημοσιογράφους Στ. Τζανάκη και Γ.Μελιγγώνη

Για τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για προανακριτικές

Ανήκω στην κατηγορία των πολιτικών στελεχών που πιστεύουν ότι έχει βαρύνει πολύ την ελληνική πολιτική ζωή η σκανδαλολογία, όχι μόνο τώρα αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες και έχω την εντύπωση ότι αυτή η πρακτική, επί της ουσίας καταστρέφει την Πολιτική.

Δεν θέλω να μην διερευνηθούν ενδεχόμενα σκάνδαλα αλλά με τόσα εθνικά θέματα ανοιχτά, η πολιτική σταθερότητα και οι συναινέσεις στην κλίμακα των προτεραιοτήτων μουείναι πρώτα. Κανένας δεν θέλει να κρύψει τα σκάνδαλα, αλίμονο. Αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο να στηρίζεται στην αντιπαράθεση σκανδάλων η πολιτική ζωή της χώρας. 

Όποιος άθλιος στην πλάτη του ελληνικού λαού έχει προσπαθήσει να φτιάξει περιουσία, ο άθλιος αυτός να συντριβεί, αλλά να το δούμε στις πραγματικές διαστάσεις του το θέμα.

Για την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86 περί της ποινικής ευθύνης των Υπουργών

Νομίζω ότι αυτό είναι κοινός τόπος πια, ότι πρέπει δηλαδή να συζητήσουμε το θέμα της αναθεώρησης του συγκεκριμένου άρθρου, αλλά να είμαστε προσεκτικοί.
Αντιλαμβάνεσθε ότι ο πολιτικός κόσμος όταν χαράσσει πολιτικές έχει ανάγκη και αυτός από προστασία απέναντι σε οποιονδήποτε περίεργο δικομανή θα τραβάει κάθε τόσο κάποιο πολιτικό πρόσωπο στα δικαστήρια.

Για την υπουργοποίηση του Φ. Κουβέλη

Αυτό το τετραήμερο έχω αποφύγει να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο. Νομίζω ότι έχει γίνει σαφές αυτό και κατανοητό, διότι και άλλοι συνάδερφοί σας μου έχουν ζητήσει σχόλιο. Θα σας πω κάτι που δεν έχω πει μέχρι τώρα αλλά θα μείνω μόνο σε αυτό. Εγώ όσα έπρεπε να πω και όσα έπρεπε να κάνω σε σχέση με τις επιλογές του Φ. Κουβέλη, τα είπα και τα έκανα στην ώρα τους. Όταν έπρεπε.
Σήμερα θεωρώ το θέμα πολιτικά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τώρα όποιος θέλει να ασχοληθεί με το ψυχογράφημα Φ. Κουβέλη ως προσώπου, μπορεί να το κάνει. Εγώ δεν θέλω. Πολιτικά αυτά που έπρεπε να πω και να κάνω όταν ήταν πάνω στο τραπέζι οι κάκιστες πολιτικές επιλογές του, τα έκανα, στην ώρα τους. Τώρα εκ των υστέρων δεν με πολυενδιαφέρει.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK