Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Συνέντευξη στον Alpha 9.89

Συνέντευξη στην εκπομπή των Ντίνα Μόσχου και Γιώργου Μελιγγώνη στον Alpha 9.89

Για την κυβέρνηση και το ενδεχόμενο εκλογών:

Προφανώς έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα μέσα στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός έχει μεγάλες δυσκολίες. Και δεν είναι μόνο η ψηφοφορία της Τετάρτης, υπάρχει και το θέμα της εφαρμογής των νόμων στη συνέχεια. Προσωπικά θα ήθελα ο ίδιος με την κυβέρνησή του να σηκώσουν το βάρος της συμφωνίας που υπέγραψαν αλλά και την εφαρμογή της. Από την ώρα που αυτό δεν συμβαίνει και υπάρχουν διαφοροποιήσεις μέσα στην κυβέρνηση, οι επιλογές είναι δύο:

1. Να κρατηθεί για λίγο σε αυτήν την κατάσταση και σύντομα να πάει σε εκλογές - που κατά τη γνώμη μου δεν θα λύσουν τίποτα, αντίθετα θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα ή

2. Να προχωρήσει σε αυτό που νομίζω ότι έχει ανάγκη η χώρα, να ηγηθεί δηλαδή ο ίδιος μίας ευρείας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με συμμετοχή όλων των δημοκρατικών κομμάτων και με διάρκεια, ώστε να μπορέσει ουσιαστικά να κάνει δουλειά.

Σε ώρες πολύ κρίσιμες οι σοβαροί πολιτικοί παίρνουν μεγάλες πρωτοβουλίες. Και μεγάλες πρωτοβουλίες είναι βήματα προς τα μπρος, όχι η λογική «άντε να καθαρίσω με τους 39 διαφωνούντες και βλέπουμε».

Για τις διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ:
 
Τη μεγάλη αντίφαση που βλέπουμε σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε εδώ και χρόνια ενώ δήλωνε ενιαίος και έτοιμος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Απλώς τώρα προέκυψε πιο έντονα γιατί πλέον δεν είναι στα βολικά έδρανα της αντιπολίτευσης που μπορεί απλώς να κάθεται απέναντι και να χτυπάει. Πρέπει να πάρει ως κυβέρνηση αποφάσεις. 

Για την Πρόεδρο της Βουλής:

Το Ποτάμι δεν έχει αποφασίσει να κάνει πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βουλής, το Ποτάμι όμως έχει σκεφτεί ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα. Το οποίο είναι ζήτημα του κ. Τσίπρα. Διότι το κοινοβούλιο δεν λειτουργεί εύρυθμα - και προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτό που λέω, είναι η πιο ήπια φράση που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Δεν μπορεί όμως το πρόβλημα να το λύσει το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Από την άλλη η ίδια η πρόεδρος πρέπει να σκεφτεί ότι δεν έχει πετύχει την ορθή και υπεύθυνη διαχείριση του κοινοβουλίου και δεν έχει καλές σχέσεις με το σύνολο των κομμάτων.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK