Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Το μαρτύριο της αριστεράς ήταν ότι κάθε φορά που στριμωχνόταν έψαχνε συνωμοσίες

Συνέντευξη στην εκπομπή των Τ. Σαράντη και Ξ. Ζεκίδη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

- Είμαστε στο τέλος. Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες. Μετά τη μεταπολίτευση δεν θυμάμαι πιο δραματικές στιγμές για τη χώρα. Όλοι περιμένουμε και ευχόμαστε για λύση.

- Γνωρίζω πολύ καλά ότι η συμφωνία θα είναι σκληρή και η κοινωνία θα αναλάβει το βάρος. Αλλά γνωρίζω και πολύ καλά τι δεν θέλω. Τη ρήξη και την ολική καταστροφή. Γιατί ξέρω τη διαφορά μεταξύ μίας φτωχής χώρας και μίας χρεοκοπημένης χώρας.

- Είναι πολύ εύκολη η κριτική στην κυβέρνηση αυτές τις ώρες γιατί έχει περάσει ένα πεντάμηνο απόλυτης διαπραγματευτικής αποτυχίας. Αλλά δεν θα την κάνω τώρα, πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι.

- Και χωρίς συμφωνία, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δεκάρα στα ταμεία, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και μάλιστα με πολύ πιο βίαιο τρόπο.

- Όλες οι πρωτοβουλίες από εδώ και στο εξής πρέπει να ξεκινήσουν από τον πρωθυπουργό. Αυτόν επέλεξε ο λαός και πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτήν την επιλογή. Προσωπικά έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι είμαι υπέρ των ευρύτερων εθνικών συναινέσεων. Δεν ωφελεί σε τίποτα να μπουν απλώς δύο υπουργοί από το Ποτάμι ή από άλλο κόμμα. Χρειάζονται άλλου τύπου ανοίγματα και πρωτοβουλίες.

- Στις δηλώσεις των εταίρων δεν ψάχνω για συνωμοσίες. Το μεγάλο μαρτύριο της αριστεράς ήταν αυτό ακριβώς το παραμύθι. Ότι κάθε φορά που στριμωχνότανε, έψαχνε να βρει συνωμοσίες.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK