Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Νομοθετική εργασία

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας.

«Όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Πριν ένα χρόνο, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 στην αίθουσα αυτή, είχα ξεκινήσει την αγόρευσή μου παραπέμποντας σε ρήση διάσημου αμερικανού οικονομολόγου σύμφωνα με την οποία η αστρολογία είναι πιο αξιόπιστη από τις οικονομικές προβλέψεις. Οι οικονομικοί αστρολόγοι του Υπουργείου Οικονομικών με δικαίωσαν πλήρως

Η εφεύρεση των «αντιμέτρων» δεν αντισταθμίζει την τεράστια αφαίμαξη των εισοδημάτων.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Εδέησε η κυβέρνηση να κλείσει τη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση μετά από 15 μήνες εμφανίζοντας την συνεχή διαπραγμάτευση με τον εαυτό της ως «πολιτική διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Το τίμημα αυτής της καθυστέρησης είναι βαρύτατο. Ο λογαριασμός ανέβηκε πάρα πολύ ψηλά και δεν τον ισορροπεί η εφεύρεση των «αντιμέτρων».

Κύριε Υπουργέ, θέλω ξεκινώντας να σας κάνω μια παρατήρηση. Νομίζω ότι το ξέρετε κι εσείς και ο παρακαθήμενος Υπουργός και φίλος, ότι πολλές φορές οι πολιτικές ομιλίες και των Βουλευτών και των Υπουργών, αλλά και των πολιτικών στελεχών στον πολιτικό διάλογο εκτός Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν και διατυπώσεις, το βάρος των οποίων πολλές φορές ο ομιλητής δεν το προσδιορίζει ή δεν το γραδάρει, όπως λέμε ακριβώς. Δεν πειράζει. Συνήθως περνάνε αυτά.

Ενδιαφέροντα άρθρα

19.05.2018

Ένας «κανονικός» ΣΥΡΙΖΑ; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
02.04.2018

Οι μύθοι, του Δ. Δερμιτζάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01.04.2018

Σε ποια χώρα ζούμε; του Σ. Πολυμίλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK