Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Οι βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζονται

Ερώτηση του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Α' Αθηνών με το Ποτάμι Σπύρου Λυκούδη, η οποία κατετέθη 3 φορές ως επίκαιρη και δεν απαντήθηκε λόγω κωλύματος του Υπουργού κου Νίκου Τόσκα

Αθήνα, 28/09/2016

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε, ότι αποκεφάλισαν την προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στο σημείο το 1963 προς τιμήν της Λέλας (Ελένη) Καραγιάννη που υπήρξε ηρωίδα της αντίστασης.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν τον αποκεφαλισμό της προτομής σήμερα το πρωί και μετέφεραν το αποκομμένο μέρος της στα εργαστήριά τους, για να εκτιμηθούν οι φθορές που έχει υποστεί και να κριθεί αν είναι δυνατόν να επισκευαστεί.

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα. Η ιστορική άγνοια, η ισοπέδωση και εν τέλει η ωμή βία βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο πολλούς σκεπτόμενους πολίτες. Σε ένα μέτωπο σεβασμού και προστασίας της πόλη μας, που θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πλατύ».

Με την υπ΄αριθμ. 980/13-06-2016 επίκαιρη ερώτησή μας, είχαμε επισημάνει το σοβαρό πρόβλημα της προστασίας του δημοσίου χώρου στο κέντρο της Αθήνας καθώς και της ασφάλειας των πολιτών.

Τότε o κύριος Υπουργός μας απάντησε, ανάμεσα σε άλλα, πως η αστυνομία μετά από πολλά χρόνια ενεργεί με μεγάλο σχεδιασμό και στόχευση και ότι μετά την υπογραφή μνημονίου με συναρμόδιους φορείς (Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια, ΟΚΑΝΑ κλπ) θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης που τα αποτελέσματά της θα φαίνονται από τον Σεπτέμβριο, ενώ στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα υπήρξε αύξηση της αστυνόμευσης.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα και σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του Υπουργού κατά την συζήτηση της προηγούμενης επίκαιρης ερώτησής μας, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός και πως εξελίσσεται, δεδομένου ότι τα κρούσματα βανδαλισμού συνεχίζονται;

Ο ερωτών βουλευτής

Σπύρος Λυκούδης – Α΄Αθηνών

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK