Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Αξιοποίηση και ανάπτυξη πάρκου Τρίτση

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης παρουσιάζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  «Αντώνης Τρίτσης». Το Πάρκο βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ιλίου και Αγ. Αναργύρων –Καματερού.  Έχει έκταση 1.100 στρέμματα (δηλαδή 6 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο) και αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.
Πριν δυο χρόνια (Ν.4296/2014 άρθρο 11) οι σκοποί και οι αρμοδιότητες  του Ν.Π.Ι.Δ. Φορέας  Ανάπλασης και Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής  για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» μεταβιβάστηκαν στον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας).
Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ιλίου Ν. Ζενέτου σε δυο τηλεοπτικές εκπομπές  και με εκδοθέν Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιλίου «εδώ και δυο χρόνια που το Πάρκο αποδόθηκε  στον ΑΣΔΑ το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 977.256€ που προβλέπονται από Π.Δ.184/26.07.2002  για τις λειτουργικές του δαπάνες». Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή κάλεσε σε συγκέντρωση  τους  κατοίκους της περιοχής με στόχο «την άμεση απόδοση  των χρημάτων στον ΑΣΔΑ από το αρμόδιο Υπουργείο έτσι ώστε με τη συνδρομή των Δήμων το Πάρκο να αποκτήσει το χαρακτήρα που του αξίζει». Επίσης ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι,  εάν το Υπουργείο δεν  μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του αυτή και παραχωρηθεί το Πάρκο στο Δήμο Ιλίου, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του και να στηρίξει με το δυναμικό του τη συντήρησή του».
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Εάν προτίθεται και πότε, να αποδώσει  στον  ΑΣΔΑ το σχετικό ποσό για τις λειτουργικές δαπάνες του Πάρκου Τρίτση.
-Εάν υπάρχει σχέδιο και ποιο για την αξιοποίηση και την ουσιαστική ανάπτυξη του Πάρκου Τρίτση  ώστε να εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία του προς όφελος των κατοίκων των όμορων Δήμων αλλά και όλης της Αθήνας και να του αποδοθεί ο χαρακτήρας που του αξίζει.

Ο ερωτών βουλευτής

Σπυρίδων Λυκούδης- Α΄ Αθηνών

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK