Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τους βανδαλισμούς σε αγάλματα στο κέντρο της Αθήνας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Πληροφορηθήκαμε  ότι εκλάπησαν πριν λίγες ημέρες, πέντε ακόμα ορειχάλκινες προτομές  από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Στο παρελθόν είχαν κλαπεί και άλλες  που στην πλειοψηφία τους δεν ανευρέθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι δράστες έκλεψαν αρχικά τις ορειχάλκινες προτομές των Κώστα Ουράνη, Άγγελου Τερζάκη, Κωστή Μπαστιά και Γιώργου Θεοτοκά, ενώ την επομένη επέστρεψαν και απέσπασαν και την προτομή του Παντελή Χορν.

Η είδηση αυτή φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα  το σοβαρό πρόβλημα της προστασίας του δημόσιου χώρου στην  Αθήνα και ιδιαίτερα στο κέντρο, καθώς και το πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών.

Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες της περιοχής, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του Πνευματικού  κέντρου  αλλά και οι διερχόμενοι πολίτες  έρχονται αντιμέτωποι  με καταστάσεις  φόβου και παρακμής αφού οι διαρρήξεις  και οι επιθέσεις  είναι καθημερινό φαινόμενο. Η θλιβερή εικόνα συμπληρώνεται με τις δεκάδες  τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας  που κάνουν τη χρήση  τοξικών ουσιών  και  παραμένουν εκεί για ώρες και  σε  κατάσταση  που δεν τιμά κανέναν μας.

Προ ημερών ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο με αφορμή την κλοπή των προτομών,  δήλωσε ότι   «Η κατάσταση στην «Τριλογία», μεταξύ Νομικής – Πνευματικού Κέντρου και Πανεπιστημίου, έχει γίνει αφόρητη».  Δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του ότι προτίθεται δυστυχώς να συλλέξει , αν δεν το έχει κάνει ήδη, τις 50 περίπου προτομές που βρίσκονται στην πρωτεύουσα και να τις αποθηκεύσει για να τις διασώσει. Πρόκειται για εξέλιξη που δημιουργεί σε όλους μας αισθήματα ντροπής.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ποια μέτρα προβλέπεται να εφαρμόσει το Υπουργείο ώστε ο χώρος μεταξύ Νομικής – Πνευματικού Κέντρου και Πανεπιστημίου να προστατεύεται από κάθε λογής  εγκληματικές πράξεις ώστε οι κάτοικοι, επαγγελματίες και διερχόμενοι να ανακτήσουν το αίσθημα ασφάλειας;

-Υπάρχει συνεργασία και συντονισμός με το Υπουργείο Υγείας ώστε οι χρήστες τοξικών ουσιών, να έχουν τη φροντίδα της  πολιτείας σε ανάλογες δομές υγείας και με την αντιμετώπιση που αρμόζει σε ασθενείς αντί να δημιουργούν πιάτσες σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης;


Ο ερωτών βουλευτής Α΄ Αθηνών

Σπυρίδων Λυκούδης 



Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK