Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α' Αθήνας με θέμα την εγκατάλειψη του ιστορικού κτιρίου του Τσίλλερ που φιλοξενούσε τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων» στην οδό Σταδίου και Χρ.Λαδά, μετά την πυρπόλυσή του το 2012.

Ακολουθεί η ολόκληρη η ερώτηση και το video:

Υπερπλήρη hotspots. Επεισόδια βίας μεταξύ κρατουμένων. Καταγγελίες για περιστατικά κακομεταχείρισης από αστυνομικούς κατά αλλοδαπών. Ασυνόδευτα παιδιά. Όλα αυτά συνθέτουν τη δραματική πραγματικότητα των συνθηκών παραμονής και κράτησης μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, την ίδια ώρα που το αρμόδιο Υπουργείο τελεί ακόμη «υπό κατασκευή», ενώ ήδη έχουν παραιτηθεί δύο γραμματείς Υποδοχής και η θέση του διευθυντή της αρμόδιας Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει καλυφθεί από μετακλητό (!) και όχι διοικητικό υπάλληλο.

Το Ποτάμι, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη, φέρνει το θέμα στη Βουλή, με σχετική ερώτηση την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γιώργος Αμυράς (Β΄Αθηνών), Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄Αθηνών) και Σπύρος Λυκούδης (Α΄Αθηνών).

Το Ποτάμι καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν απαντήσεις σε μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες κράτησης και διαχείρισης μεταναστών και προσφύγων. Επιπλέον, θέτει ως επιτακτική ανάγκη τη συγκρότηση εθνικής στρατηγικής για τη διαχείριση των ασυνόδευτων παιδιών, ζητώντας στοιχεία για τον ακριβή αριθμό τους αλλά και σε ποιες δομές φιλοξενούνται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη, Βουλευτή της Α’ Αθήνας με Το Ποτάμι και Αντιπροέδρου της Βουλής, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου, με θέμα την αποκατάσταση του κτιρίου Τσίλλερ (οδός Σταδίου- κινηματογράφοι Αττικόν και Απόλλων), η οποία θα συζητηθεί στις 19/10/2017.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε, προκειμένου να εξασφαλιστούν κονδύλια για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό στην Κω, ζητούν οι βουλευτές με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής), Γρηγόρης Ψαριανός (Β΄ Αθηνών), Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθηνών), Σπύρος Λυκούδης (Α΄ Αθηνών) και Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου), με ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Τουρισμού και Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, θέτουν μία σειρά από ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την αποκατάσταση και των υπολογισμό των ζημιών, την υποστήριξη των σεισμοπαθών του νησιού, το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του λιμανιού, τις ενέργειες για τη στήριξη του τουρισμού, αλλά και την ενεργοποίηση του ΤΑΕΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ενδιαφέροντα άρθρα

03.10.2017

...η δε σαρξ ασθενής, του Π. Τατσόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01.10.2017

Ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές παλινδρομήσεις, του Γ. Πρεβελάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01.10.2017

Τα ερωτήματα της επόμενης μέρας, του Π. Κ. Ιωακειμίδη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ