Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
Ημερολόγιο - Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 10:59

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για την άσχημη κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως

Σε σημερινή επίκαιρη ερώτηση για το Πεδίον του Άρεως του Σπύρου Λυκούδη, Βουλευτή της Α’ Αθήνας με Το Ποτάμι και Αντιπροέδρου της Βουλής, απάντησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον Νοέμβριο του 2016 και βασίστηκε στις αναφορές της Ομάδας Φίλων Αστέγων του Πεδίου Άρεως, της Κίνησης Γονέων για τη προστασία του, της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, και της Επιτροπής του Αναπτυξιακού και Εξωραιστικού Συλλόγου Αθηνά. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και υπάρχει πορνεία ακόμα και ανηλίκων. Μέσα στο πάρκο τα συντριβάνια είναι χωρίς νερό, πολλά δέντρα και φυτά έχουν ξεραθεί, δεν υπάρχει φωτισμός και είναι διάχυτη η δυσοσμία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια. Υποστήριξε ότι για να βρεθεί λύση θα πρέπει να μην είναι σε διάσταση αρμοδιοτήτων η Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Λυκούδης υπενθύμισε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει επανειλημμένως να αναλάβει το πάρκο και εξέφρασε την απορία αν υπάρχουν λόγοι εμπιστοσύνης μεταξύ Κυβέρνησης και Δήμου.

Ο Υπουγός από τη μεριά του ζήτησε χρόνο και συνεργασία όλων των φορέων για την επίτευξη της λύσης στο θέμα του Π.Αρέως. Ανέφερε στοιχεία για την μείωση της εγκληματικότητας και παραδέχτηκε ότι ούτε η Κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με την σημερινή εικόνα του πάρκου, χωρίς όμως να παρουσιάσει σχέδιο των άμεσων δράσεων για τη βελτίωση της κατάστασης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 10:30

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 FM

Συνέντευξη στην εκπομπή "Ισορροπίες και Ανισορροπίες" με τους Μ. Γεωργίου και Γ. Πίκουλα.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK