Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Άρθρα-Δηλώσεις

Για τον θάνατο του Κ. Μητσοτάκη

Του Σπύρου Λυκούδη

Με το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποχαιρετούμε τον τελευταίο μιας γενιάς σπουδαίων πολιτικών, που με την παρουσία και την προσφορά τους έβαλαν ανεξίτηλα την προσωπική τους σφραγίδα στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Άξιο τέκνο της Κρήτης, βαθύτατα Φιλελεύθερος, δημοκρατικός, πατριώτης, εξέχων κοινοβουλευτικός, αιχμηρός αλλά ήπιος, πολιτικά οξυδερκής, αποφασιστικός, σκληροτράχηλος αλλά συναινετικός και υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εθνικής ενότητας για το καλό του τόπου.

Έδωσε πάντα το δικό του παρών στις δύσκολες στιγμές. Με τη συμμετοχή στην Αντίσταση κατά των Γερμανών και της στρατιωτικής δικτατορίας. Από τους πρωταγωνιστές της εδραίωσης της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ένας ευρωπαίος ηγέτης ο ίδιος.

Αλάθητος, φυσικά, δεν ήταν. Πέρασε και περιόδους πολιτικού χειμώνα. Είχε, όμως, πάντα την τόλμη της αυτοσυνειδησίας και το θάρρος της αυτοκριτικής.

Τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά και να μιλήσω αρκετές φορές μαζί του στο φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Να εκπλαγώ από την απίστευτη διαύγειά του παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά του και την πολιτική του σωφροσύνη. Η φτωχή πολιτική μας ζωή γίνεται σήμερα ακόμη φτωχότερη.

Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει στη γενέτειρα γη.

Δημοσιεύθηκε στην Επένδυση

02/06/2017

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK