Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Βίντεο

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή "Τώρα" και στην δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου


Για το πρόσφατο Eurogroup


Υπήρξε για άλλη μια φορά διάψευση των προσδοκιών της κυβέρνησης. Πήγε για αξιολόγηση, εκταμίευση της δόσης και έναρξη συζήτησης για το χρέος και δεν πήρε απολύτως τίποτα.

Κανέναν δεν χαροποιεί αυτή η εξέλιξη. Μαζί τους αποτυγχάνει και η χώρα.

Πρέπει όμως κάποιος να τους συστήσει αυτοσυγκράτηση. Την προηγούμενη εβδομάδα εξέπεμπαν μηνύματα νίκης στην Βουλή και για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου αντιμετώπισης των απαιτήσεων τω δανειστών.


Για την αντιπολίτευση της Ν.Δ.


Η Ν.Δ. έχει από καιρό ένα σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα που την δείχνει ως πιθανό ή σίγουρο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Νομίζω όμως ότι δεν έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα την εικόνα της πειστικής και ασφαλούς εναλλακτικής λύσης μέσα από ένα διατυπωμένο ρεαλιστικό σύνολο προτάσεων, αυτό που λέμε «εναλλακτικό σχέδιο».

Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολο, ούτε θεωρώ ότι δεν έχει παρουσία μεγάλης και σταθερής πολιτικής δύναμης. Αλλά διεκδικεί την εξουσία και πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλα.


Για το Ποτάμι και το Τέμενος


Υπάρχει σήμερα μια τρέχουσα συζήτηση για την στάση του Ποταμιού σχετικά με την ανέγερση του Μουσουλμανικού Τεμένους. Αιτία η μη θετική ψήφος του Γρ. Ψαριανού στην επιτροπή της Βουλής.

Αυτή η συζήτηση αδικεί κατάφωρα το Ποτάμι που από την πρώτη στιγμή υπήρξε υπέρμαχος του Τεμένους.

Μπορεί να ασκήσει κάποιος την όποια κριτική στο Ποτάμι για άλλα θέματα, αλλά στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει πεντακάθαρη στάση.

Το Ποτάμι υποστηρίζει καθαρά την ανέγερση του Τεμένους και το δικαίωμα των Μουσουλμάνων να έχουν τον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας και θα ψηφίσει θετικά στην Ολομέλεια.


Για την Κεντροαριστερά


Επανέλαβα για άλλη μια φορά στην χθεσινή μεγάλη εκδήλωση για το βιβλίο της Μιλένας Αποστολάκη, την βαθιά μου πεποίθηση για την ανάγκη ενότητας και συγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Θα επιμείνω και εγώ και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των ΜΕΤΑ το Σάββατο 27/5, στο Χυτήριο, θα επαναλάβουμε τις προτάσεις μας προς όλους.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK