Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Η κρίση γέννησε τα μνημόνια και όχι το αντίστροφο

Συνέντευξη στον Alpha 9.89 και στον Γ. Μελιγγώνη

- Ερωτηθείς σχετικά με το τι πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί από μια εξεταστική επιτροπή, ο κ.Λυκούδης απάντησε πως θεωρεί ότι δεν μπορεί να βγει τίποτα από μια τέτοια πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης τοποθετήθηκε λέγοντας πως «αποδόθηκαν οι πολιτικές ευθύνες και άλλαξαν οι πολιτικοί συσχετισμοί». Συμπλήρωσε επιπλέον πως «σαφώς θα μετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα οι πολιτικοί σχηματισμοί», αλλά ξεκαθάρισε πως θεωρεί τη συγκεκριμένη «μια διαδικασία που δεν υπάρχει λόγος να μην διενεργηθεί, αλλά δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιαστικό».

- Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των μέτρων τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση. Δήλωσε πως θεωρεί παράξενο το γεγονός ότι η κυβέρνηση πραγματεύεται το ζήτημα αυτό και προσέθεσε πως «δεν είχε λόγο να μπει σε τέτοιου είδους συζήτηση η κυβέρνηση εάν ήταν συνεπής στις προεκλογικές της εξαγγελίες».

- Για τους χειρισμούς του κυβερνητικού σχήματος και τη στάση που τηρείται απέναντι στα πράγματα, ο βουλευτής του Ποταμιού εκτίμησε ότι «το μόνο που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή είναι μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, όχι οξύτητες και αντιπαραθέσεις». Ο κ.Λυκούδης δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στο δημοσίευμα των Financial Times και τις φήμες που μιλούν για ζυμώσεις, διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνηση μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας πως «αυτά είναι απλές διατυπώσεις αρθρογράφων». Όπως δήλωσε, μια αναδιάταξη και αναδιαμόρφωση του κυβερνητικού σχήματος καθώς και η δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων θα ήταν κάτι το θεμιτό, αλλά «δεν θα μας επιβάλλουν οι άλλοι τι θα κάνουμε» κατέληξε.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK