Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ηχητικά

Οι πολιτικές ευθύνες έχουν αποδοθεί μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις

Συνέντευξη στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου στον Alpha 9.89

- Για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής ο κ. Λυκούδης είπε ότι αν αναζητάει πολιτικές ευθύνες αυτές έχουν αποδοθεί μέσα από 3 εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόσθεσε όμως πως αν είναι να προχωρήσει σε προσωπικές ευθύνες ενώ είναι λογικό να γίνει δεν πιστεύει ότι θα αποδοθούν. «Θα πρέπει να γίνει εξεταστική για τις αιτίες της δημιουργίας της κρίσης όχι μόνο για το αποτέλεσμα που ήταν το μνημόνιο.» ανέφερε. Ο κ. Λυκούδης είπε πως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή η βουλή να ζητάει συναίνεση και συνάντηση των πολιτικών δυνάμεων και δεν ευνοείται κάτι τέτοιο από εξεταστικές επιτροπές και ότι ακολουθήσει. «Αυτή την ιστορική περίοδο που η κυβέρνηση ζητάει κοινό τόπο στην Ευρώπη είναι λίγο αντιφατικό εσωτερικά να αναζητάει ενόχους.» είπε τελειώνοντας για το θέμα.

- Σε σχέση με την συνεδρίαση της ολομέλειας ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν επήλθε μέσω αυτής. Συγκεκριμένα είπε «Στη βουλή ήρθε παράθεση πολιτικών συνθημάτων και όχι διαφώτιση του πολιτικού σκηνικού.» Την ανησυχία του εξέφρασε για την κατάσταση της διαπραγμάτευσης και την ελπίδα του να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός.

Ενδιαφέροντα άρθρα

23.05.2023

Μετά τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τι; του Γ. Βούλγαρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22.05.2023

Το τέλος του καιροσκοπικού ριζοσπαστισμού, του Β. Βαμβακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
31.05.2022

Μεταπολιτική, μεταδημοκρατία, μετακόμματα, του Γ. Σιακαντάρη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK