Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
  • Ενδιαφέροντα άρθρα

Ο... στρίγκλος που έγινε αρνάκι



Του Σήφη Πολυμίλη

Ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει ότι θαυμάζει τον Τσίπρα που, αφού υποσχέθηκε το αδύνατο, συμφώνησε σε  ένα ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων, κέρδισε τις εκλογές και θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία. Ο Μανουέλ Βαλς τον ζηλεύει που πέρασε 7.500 σελίδες με μέτρα χωρίς απεργίες, ενώ ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καλεί τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Την ώρα που η Ελλάδα γονατίζει από τα μέτρα που ψηφίζει σωρηδόν η κυβέρνηση Τσίπρα, οι Ευρωπαίοι εκδηλώνουν τον θαυμασμό και την υποστήριξή τους για το απολωλός πρόβατο που επέστρεψε στη θαλπωρή της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ευσεβείς πόθοι ή μήπως οι όψιμοι λάτρεις του κ. Τσίπρα βλέπουν κάτι που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι έλληνες πολίτες; Προφανώς από την πλευρά τους έχουν δίκιο να πανηγυρίζουν για τη μεταστροφή  του. Εκεί που φώναζε «go home, κυρία Μέρκελ», βάφτιζε τον γάλλο πρόεδρο Ολαντρέου, απειλούσε να ανατινάξει την Ευρώπη, τώρα σπεύδει να εφαρμόσει, με... σκληρή διαπραγμάτευση είναι αλήθεια, ό,τι του ζητούν. Το ότι χάθηκε ένας χρόνος με κόστος για τους έλληνες πολίτες και την οικονομία μερικές δεκάδες δισ. που θα τα πληρώνουμε ως τη Δευτέρα Παρουσία δεν απασχολεί και πολύ την ευρωπαϊκή ηγεσία. Αρκεί που ο κ. Τσίπρας ήρθε στα νερά τους.

Με την Ευρώπη να ταλανίζεται από τον κίνδυνο ενός Brexit, με την ανάπτυξη να καρκινοβατεί, με ηγεμονεύουσες χώρες όπως η Γαλλία να βρίσκονται μεταξύ ακροδεξιού λαϊκισμού και απεργιακής θύελλας και με ένα κύμα εκλογικών αναμετρήσεων στον ορίζοντα, η συμμόρφωση Τσίπρα είναι μια ανάσα. Για την ώρα τους φτάνει που μεταθέτουν όσο μπορούν το ελληνικό πρόβλημα αφού ό,τι ζητούν ψηφίζεται αμέσως χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.

Τα νούμερα να βγαίνουν κι ας βυθίζεται η οικονομία από τους φόρους και την... ταξική πολιτική φτωχοποίησης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι σχεδόν 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την κυβέρνηση και οι 8 στους 10 θεωρούν ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο δεν προβληματίζει τους νέους φίλους  του κ. Τσίπρα. Αλλωστε η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και οι Ευρωπαίοι έχουν άλλα σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν τώρα από το πώς και πότε θα βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ

05/06/2016

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK