Άκουε πολλά, λάλει καίρια.

ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ

Άρθρα-Δηλώσεις

του Σπύρου Λυκούδη 

Μεθαύριο συνέρχεται το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, του Κινήματος Αλλαγής.

Συνέρχεται υπό συνθήκες που θα μπορούσαν να είναι τρόπον τινά ιδανικές για την συγκρότηση του, ως ισχυρού τρίτου πόλου και ρυθμιστικής πολιτικής δύναμης.

Του Σπύρου Λυκούδη

Στον όγδοο χρόνο της κρίσης θα ήλπιζε κανείς ότι κοινωνία και πολιτικά κόμματα θα είχαν πάρει τα μαθήματά τους. Για να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

Θα είχαν, δηλαδή, συζητήσει με θάρρος και ειλικρίνεια τις βασικές αιτίες και παθογένειες που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία.

 

Του Σπύρου Λυκούδη

Οι επετειακές αναφορές για τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, αλλά και οι επίσημες εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του αρχαιότερου πλέον πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα με την πολυκύμαντη ιστορία του, εντυπωσιάζουν, αλλά δεν εκπλήσσουν. Όχι μόνο γιατί το ΚΚΕ αποτελεί μια από τις λίγες εξαιρέσεις ΚΚ στην Ευρώπη που διατήρησαν κάποια αξιόλογη εκλογική παρουσία μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μοντέλου, αλλά και γιατί η πορεία του είναι συνδεδεμένη με σημαντικά ιστορικά γεγονότα που προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την μελέτη τους και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Για τον Νίκο Τσίτσα

Αποχαιρετώ με οδύνη τον Νίκο Τσίτσα,

τον εξαίρετο δημοσιογράφο,

τον συνεπή συναγωνιστή,

τον καλό μου φίλο.

Καλό ταξίδι Νίκο.

Σ.Λ.

Ενδιαφέροντα άρθρα

02.03.2018

Ο μοιραίος Κουβέλης και κάτι «ξεχασιάρηδες»…, του Γιώργου Καρελιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01.03.2018

Τόσος είναι…, του Νικηφόρου Αντωνόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
26.02.2018

Παρενέργειες Novartis, της Αγγ. Σπανού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK