Βουλευτής Α' Αθήνας
Το Ποτάμι
Menu
topBanner3

Νομοθετική εργασία

Η εφεύρεση των «αντιμέτρων» δεν αντισταθμίζει την τεράστια αφαίμαξη των εισοδημάτων.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Εδέησε η κυβέρνηση να κλείσει τη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση μετά από 15 μήνες εμφανίζοντας την συνεχή διαπραγμάτευση με τον εαυτό της ως «πολιτική διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Το τίμημα αυτής της καθυστέρησης είναι βαρύτατο. Ο λογαριασμός ανέβηκε πάρα πολύ ψηλά και δεν τον ισορροπεί η εφεύρεση των «αντιμέτρων».


Κύριε Υπουργέ, θέλω ξεκινώντας να σας κάνω μια παρατήρηση. Νομίζω ότι το ξέρετε κι εσείς και ο παρακαθήμενος Υπουργός και φίλος, ότι πολλές φορές οι πολιτικές ομιλίες και των Βουλευτών και των Υπουργών, αλλά και των πολιτικών στελεχών στον πολιτικό διάλογο εκτός Κοινοβουλίου, περιλαμβάνουν και διατυπώσεις, το βάρος των οποίων πολλές φορές ο ομιλητής δεν το προσδιορίζει ή δεν το γραδάρει, όπως λέμε ακριβώς. Δεν πειράζει. Συνήθως περνάνε αυτά.


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Θα ήθελα να αρχίσω την ομιλία μου με τη ρήση ενός διάσημου αμερικανού οικονομολόγου και κοινωνικού επιστήμονα, του Γκαλμπραίηθ, του Τζων Κένεθ, όχι του υιού του Τζέιμς, θυμάστε αυτού του απίθανου αρχιτέκτονα του διαβόητου «Plan Χ» ο οποίος σχεδίασε με κυβερνητική εντολή, «εν κρυπτώ και παραβύστω», την εγκληματική έξοδο της χώρας από το ευρώ.