Βουλευτής Α' Αθήνας
Το Ποτάμι
Menu
topBanner3

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Προς: την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τον Ιούλιο του 2015, η κυβέρνηση είχε σταματήσει να δημοσιοποιεί τη Μηνιαία Έκθεση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Το γεγονός αυτό είχε στερήσει τόσο από τους πολίτες όσο και από την αντιπολίτευση τη σπουδαιότερη πηγή πληροφόρησης για το συνταξιοδοτικό, δηλαδή τα στοιχεία που περιείχε η Έκθεση και αφορούσαν στο ύψος των συντάξεων, στον αριθμό των συνταξιούχων και στην ηλικία τους.
Ο Υπουργός κ.Τσακαλώτος αναγνώρισε την ακρίβεια των αναφερόμενων στοιχείων για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τις καθυστερήσεις

 
Στην κατασπατάληση Δημοσίου χρήματος αναφέρθηκε σήμερα στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α' Αθηνών με το Ποτάμι Σπύρος Λυκούδης, με θέμα τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου για τα οποία όμως...πληρώνει απίστευτα ενοίκια.
Το ακίνητο στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη της πρώην "Γ.Α. Κεράνης Α.Β.Ε.Ν.Ε. " αγοράστηκε από το Ελληνικό Δημόσιο το 1998 αντί 56.628.769€ για να στεγάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μετεγκαταστάθηκε ποτέ στο "Κεράνης". Το ακίνητο στη συνέχεια πωλήθηκε με την μέθοδο "sale and lease back" και ακολούθως...μισθώθηκε από το Δημόσιο με μίσθωμα 2.652.000€ τον χρόνο. Το Δημόσιο καταβάλλει έκτοτε όλο το ποσό του ενοικίου σε κτίριο ουσιαστικά κενό.
Το κτίριο των Ολυμπιακών Αγώνων "Κέντρο Τύπου" στην Λεωφόρο Κηφισίας μετά το πέρας των αγώνων πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και τελικά περιήλθε στην "Eurobank Properties ΑΕΕΠΠ" και...μισθώθηκε από το Δημόσιο αντί 3.500.000€ τον χρόνο. Το κτίριο παραμένει κενό στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Μετά από τρεις μήνες καθυστέρησης ο κ. Πολάκης εμφανίστηκε στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του κ.Λυκούδη σχετικά με τις ελλείψεις στο χώρο της Υγείας. Η απάντηση, για άλλη μια φορά, ήταν μόνο η αναμενόμενη "οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι".

Ακολουθεί η ερώτηση: